Ξεπούλημα! Τιμές κάτω του κόστους! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/05/2014

Ξεπούλημα! Τιμές κάτω του κόστους!

Πάρε-πάρε κόσμε! Το μαγαζί κλείνει και ξεπουλάει σε τιμές ευκαιρίας! Πάρε τώρα που μπορείς! Αυτά δυστυχώς δεν είναι επιφωνήματα κάποιας λαϊκής αγοράς ή κάποιου καταστήματος που κλείνει. Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά έχει αρχίσει μια προσπάθεια παραχώρησης των κερδοφόρων και σημαντικών εταιρειών του Ελληνικού δημοσίου, είτε σε τράπεζες είτε σε καιροσκόπους ξένους επενδυτές που πριν ένα-δύο χρόνια στοιχημάτιζαν και θησαύριζαν από την ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας μας. Κοινός τους παρανομαστής; Τα ανθελληνικά συμφέροντα!

Έτσι, λοιπόν, μερίδιό 9,9% που κατείχε  στην ΕΥΔΑΠ η τράπεζα Πειραιώς, το πούλησε έναντι 86,3 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγή στέλεχος της Πειραιώς που θέλησε και διατήρησε την ανωνυμία του. Αγοραστής, εδώ είναι το σημαντικό, φέρεται να είναι η διεθνής επενδυτική εταιρεία Paulson & Co., που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ιδιοκτήτης της είναι ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος John Paulson που δεν είναι άλλος, παρά αυτός που την άνοιξη του 2012 εκτιμούσε πως η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και φυσικά περίμενε την στιγμή να το εκμεταλλευτεί. Η  Paulson & Co. απέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω του χρηματιστηρίου το 9,99% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία με τη σειρά της το είχε αποκτήσει όταν έγινε κάτοχος του υγιούς και βιώσιμου τμήματος της Αγροτικής τράπεζας το 2012. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εντός του 2015, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αντλήσει έσοδα 2,238 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Για την ιστορία να αναφέρω πως η εταιρεία Paulson & Co. κατέχει το 5,42% των μετοχών της Alpha Bank το οποίο σε συνδυασμό με όσα γράφονται και όσα δεν γράφονται, όσα ακούγονται και όσα δεν ακούγονται μας οδηγούν εκ του ασφαλούς στο συμπέρασμα πως η Ελληνική οικονομία είναι σιδηροδέσμια ξένων συμφερόντων και δη σκοτεινών... Ναι! Σωστά καταλάβατε! Στη Μασωνία αναφέρομαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου