Κατανοώντας ένα σπουδαίο κείμενο, όπως η Διακήρυξη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/05/2014

Κατανοώντας ένα σπουδαίο κείμενο, όπως η Διακήρυξη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Εξ αφορμής της σπουδαίας και πολύ σημαντικής Διακήρυξης της πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", αλλά και των σχολίων ή/και αντιδράσεων αρκετών θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες επιπλέον σκέψεις μου και προβληματισμούς. Αρχικά θέλω να τονίσω πως η συγκεκριμένη Παράταξη δεν μας έχει συνηθίσει σε παρορμητικές κινήσεις, ούτε σε προχειρογραμμένα Δελτία Τύπου. Η συγκεκριμένη Διακήρυξη είναι τόσο καλά διατυπωμένη, που δεν αφήνει χώρο σε παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σε κάποιον που την διαβάζει προσεκτικά.

Έρχομαι, λοιπόν, στο επίμαχο σημείο, αυτό που οι περισσότεροι ανάγνωσαν αλλά δεν διάβασαν και το οποίο δείχνει το μεγαλείο της συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης: "Πράγματι η Παράταξή μας πέτυχε να αυξήσει και τον αριθμό των ψήφων που έλαβε και το ποσοστό στο οποίο αυτές αντιστοιχούν. Κατάφερε μέσα σε τρεις μέρες προβολής από τα μέσα ενημερώσεως και μάλιστα μεταμεσονύκτιες, να κερδίσει την προσοχή των συμπολιτών μας έναντι πολιτικών σχηματισμών της τελευταίας στιγμής από πρόσωπα, όμως, πολύ γνωστά και με μακρόχρονη θητεία στην πολιτική σκηνή, όπως οι κ. Αλαβάνος, Κατσανέβας, Μάνος, Πολύδωρας, Τζήμερος κλπ. Το πολιτικό παιχνίδι, όμως, διεξάγεται κάτω από άνισες και αντεθνικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν σε υγιείς φωνές σαν την δική μας να παραμείνουν. Είναι αδύνατον να αγωνισθεί κανείς απέναντι στα κονδύλια και στην τακτική που έχουν επιβάλλει τα μασωνικά κέντρα στην χώρα μας. Γιατί είναι σαφές πως η Παράταξή μας αυτό «πληρώνει». Το ότι είναι η Πρώτη και η Μόνη, η οποία από την αρχή ξεκαθάρισε τη στάση της σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύαμε πως αυτό ήθελε και ο λαός στην Πατρίδα μας. Κι όμως το μήνυμα του Ελληνικού λαού προς εμάς είναι σαφές: Ή δεν πιστεύει στο όραμά μας, ή δεν πιστεύει πως είμαστε ικανοί να το υλοποιήσουμε. Όποιος και να είναι ο λόγος, οφείλουμε να το σεβασθούμε". Δύο είναι τα πολύ σπουδαία σημεία που επισημαίνει αλλά, ξαναλέω, απαιτούν διάβασμα και όχι ανάγνωση: Πρώτον το "παιχνίδι" των εντολών το καθορίζουν ξένα μασωνικά κέντρα με τα οποία η Παράταξή μας έχει τονίσει πως πόρρω απέχει και δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Συνεχίζει, όμως, και θέτει τους πάντες προ τον ευθυνών τους: Πιστεύαμε πως και ο λαός μοιραζόταν το όραμά μας. Για να μην αποτυπώνεται αυτό σε ψήφους σημαίνει πως ή ο λαός δεν έχει το ίδιο όραμα ή δεν εμπιστεύεται εμάς πως μπορούμε να το υλοποιήσουμε! Αυτή είναι η ουσία της Διακήρυξης! Φανερώνει απίστευτο πολιτικό αισθητήριο, πολιτική ευαισθησία και κυρίως στάση ηγέτη που αφουγκράζεται το λαό τον οποίο θέλει να ποιμάνει και αλλάζει τον τρόπο της αφυπνίσεως του! Δεν φανερώνει εγκατάλειψη, δεν δείχνει απογοήτευση όπως κάποιοι πρόχειρα και βιαστικά απεφάνθησαν.

Συνεχίζει και καταλήγει: "Η απόφαση της Παρατάξεώς μας είναι να μην υποστείλει σε καμία περίπτωση τις αρχές και τον πολιτικό της λόγο. Θα διατηρήσει ακέραιο και χωρίς την παραμικρή τροποποίηση το όραμά της, αλλά δεν θα συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον, αν δεν μας δοθούν έντονα και πειστικά σημάδια ότι έχει αφυπνισθεί πνευματικά ο Ελληνικός λαός και, ιδιαιτέρως, το υγιές Εκκλησίασμα της Πατρίδος μας –Κλήρος και λαός– αλλά και αν δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι, δεδομένου ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε μέχρι σήμερα έχουμε φθάσει οικονομικά αλλά και εργασιακά στο έσχατο όριο.
 Το όραμά μας και ο λόγος μας παραμένουν, αλλά τροποποιείται η τακτική έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες στον τόπο μας και υπάρξει έδαφος να καλλιεργηθεί η πολιτική που αναδεικνύει ένα έθνος από υπόδουλο σε ελεύθερο, από μικρό εδαφικά να επηρεάζει πνευματικά όλο τον κόσμο. Γιατί αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε! Πηγή φωτός και πολιτισμού! Ελεύθερη και αδούλωτη! Κι έτσι οφείλουμε να την παραδώσουμε!": Διατηρεί στο ακέραιο το όραμα της! Δεν υποστέλλει τον πολιτικό της λόγο, απλά δεν θα συμμετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον ΑΝ δεν δοθούν πειστικά σημάδια πως αυτό έχει νόημα! Θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρόκειται για μια υπόθεση που μας αφορά όλους! Απαιτείται η συμμετοχή όλων και όχι ο εφησυχασμός ότι κάποιοι εργάζονται και κάποιοι απλά πάνε και ψηφίζουνε. Τονίσαμε κατ' επανάληψη στην προεκλογική περίοδο πως έπρεπε όλοι να συμμετέχουν ενεργά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως η δύναμη στο έργο μας πηγάζει από την ενεργή συμμετοχή και όχι από την εξ αποστάσεως υποστήριξη. Στην δικαιολογία του "δεν σας ξέρει ο κόσμος" να ξέρουμε πως η απάντηση είναι πράξη! Να βγούμε όλοι και να μιλήσουμε για αυτή την Παράταξη! Να αφυπνίσουμε τον περίγυρό μας! Να τον προτρέψουμε κι αυτός με τη σειρά του να κάνει το ίδιο! Τώρα που δεν είναι προεκλογική περίοδος! 
Το δεύτερο που επισημαίνει η Παράταξη, είναι πως όλη η διαδικασία της συμμετοχής βαραίνει μονόπλευρα κάποιους λίγους οι οποίοι έχουν χρεωθεί σε βαθμό που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Την ίδια ώρα η Παράταξη είναι χρεωμένη αποκλειστικά και εξαιτίας της συμμετοχής της σε έξη (6) εκλογικές αναμετρήσεις. Ξέρετε τι σημαίνει 6 εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς οικονομικό χορηγό; Κάποιοι μέσα στην Παράταξη έχουν χρεωθεί βαθύτατα! Για το Πιστεύω τους και για την Πατρίδα! Χωρίς να προσδοκούν ούτε ένα ευχαριστώ! Όμως αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά! Σημειωτέον πως το κόστος για κάθε εκλογική διαδικασία έχει κρατηθεί από την μεριά της Παρατάξεώς μας στο χαμηλότερο δυνατό και μάλιστα κοντά στο 1/100!!!! σε σχέση με τα πολυδιαφημισμένα κόμματα που είναι καταχρεωμένα παρά τις παχυλές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ταμεία της Ε.Ε.! 

Οι προϋποθέσεις αυτές δεν είναι δύσκολο να εκπληρωθούν, αλλά απαιτούν και χρειάζονται τη θέληση και τη συμμετοχή πολλών. Όπως λέει κι ο ποιητής; "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ! Θέλει νεκροί χιλιάδες να είναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους"! Όχι τα λόγια τους! Όχι την κριτική τους! Από λόγια χορτάσαμε!
Μέχρι τότε εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την αφύπνιση του λαού μας, την επιστροφή στις ρίζες του και τη διαφώτιση σχετικά με την πραγματικότητα. Όσο για τους επικριτές της Διακήρυξης νομίζω πως έχουν εξηγηθεί και αποσαφηνισθεί τα πάντα. Αν κάποιοι και μετά από αυτές τις εξηγήσεις επιμείνουν στα δικά τους, σημαίνει πως τα κίνητρά τους σίγουρα δεν είναι αγνά και άρα δεν μας απασχολεί η άποψή τους!

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΔΕΦΡΕ ΜΑΣ!!! ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ??


    http://hellaspress-angel.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2588.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο άσχετο με το κείμενο μου, ναι; ;-)

    Δεν πιστεύω πως έρχεται το τέλος του κόσμου! Ίσα-ίσα! Ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες, το πιστεύω! Όπως επίσης πιστεύω πως ο πλανήτης οδηγείται σε σύρραξη! Όμως δεν πιστεύω πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Θα περάσουμε, μάλλον, δύσκολα λόγω βλακείας! Σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε όλα όσα πάνε να δημιουργηθούν, αλλά δε φαίνεται να έχουμε διάθεση.

    Πάντως, γενικότερα μιλώντας, η γνώμη μου είναι πως η πρόνοια και η προνοητικότητα είναι απαραίτητη, αλλά όχι να γίνει μανία! Δεν είμαι της λογικής του πανικού και της τρομοκρατίας. Ας σκεφτόμαστε λίγο πιο πέρα από το σήμερα και σίγουρα δεν θα ζημιωθούμε. Να σκεφτόμαστε σωστά όμως και όχι στοιβιάζοντας και αποθηκεύοντας φαγητά! Να μη μας γίνει έμμονη ιδέα και μανία! Άλλο πρόνοια και άλλο παράκρουση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

    ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://apologitikaa.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή