Σκάνδαλα και συγκάλυψη! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/05/2014

Σκάνδαλα και συγκάλυψη!

Πόσες φορές δεν ακούσαμε τον πρωθυπουργό, ειδικά τις τελευταίες προεκλογικές μέρες, να μιλάει για "ανάπτυξη", για ανοδική πορεία και διάφορα άλλα που απέχουν πόρρω της πραγματικότητας; Για το θρίαμβο της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών; Ποιος πλήρωσε όλες αυτές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού; Ο Έλληνας φορολογούμενος.

Δεν μας απάντησε ποτέ ο πρωθυπουργός στο γιατί έπρεπε να πληρώσει ο Ελληνικός λαός την ανακεφαλαίωση της Εθνικής Τράπεζας για να είναι πιο ελκυστική και να ολοκληρωθεί η πώλησή της στην Deutsche Bank; Γιατί κομμάτι της ανακεφαλαίωσης αποτέλεσε η "εξυγίανση" της "Εθνικής Ασφαλιστικής" με σκοπό την εξαγορά της από τον Γερμανικό κολοσσό της Allianz; Γιατί πλήρωσε και πάλι ο Ελληνικός λαός τον πλουτισμό των Γερμανών εις βάρος της Ελλάδας; Γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι επιδοτούν τα Ελληνικά χρεοκοπημένα κόμματα; Πως δανείζονται ενώ χρωστούν;

Πιστεύετε πως αυτά τα γέννησε η φαντασία μου; Δείτε λοιπόν πως έχει η πραγματικότητα! Η πικρή αλήθεια της Ελληνικής πραγματικότητας φαίνεται μέσα από την απάντηση του Joaquín Almunia Amann, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σχετικά ερωτήματα περί των δανείων των Ελληνικών κομμάτων:
"Κοινή απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής
Γραπτές ερωτήσεις: E-003060/14, E-002861/14

Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων. Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις Ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων. Η Επιτροπή αποβλέπει, μέσω του εντολοδόχου παρακολούθησης, στην εξασφάλιση της χορήγησης των δανείων με εμπορικά κριτήρια και σε βάση πλήρους ανταγωνισμού, καθώς και στη βελτίωση της συνολικής κατάστασης των τραπεζών, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να χρειαστούν περαιτέρω κρατικές ενισχύσεις, και αυξάνοντας την τιμή που το ΕΤΧΣ μπορεί να προσδοκά από τη μελλοντική πώληση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ωστόσο, ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη".

Η απάντηση ήταν σαφώς... ασαφής!!! Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανά της χαράσσουν πολιτική και επιβάλλουν πρακτικές στα Ελληνικά (και όχι μόνο) κόμματα, αλλά πάντα "σφυρίζει αδιάφορα" όταν της ζητούνται διευκρινήσεις ή περισσότερες πληροφορίες. Το θέμα είναι πως τον λογαριασμό από το φαγοπότι, τον πλήρωσε ο Ελληνικός λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου