ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η κυβέρνηση σας ... κοροϊδεύει! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/05/2014

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η κυβέρνηση σας ... κοροϊδεύει!

Ακόμα και τα αφεντικά της Ελληνικής κυβέρνησης, βλέπε Ευρωπαϊκή Ένωση, την αφήνουν ακάλυπτη και την εκθέτουν σχεδόν σε καθημερινή βάση! Εντελώς διαφορετικές από αυτές της Ελληνικής κυβέρνησης είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ στην έκθεση του για την Ελλάδα όσον αφορά στο 2014, καθώς ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ύφεση της τάξης του 0,3% και σιγά σιγά το όποιο πέρασμα στην ανάπτυξη από το 2015.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η ανάκαμψη της οικονομίας θα αργήσει ένα ακόμα χρόνο και το 2015 η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς της τάξης του 1,9%.  Συνολικά εκτιμά ότι μέσα στο 2014 η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη στη διάρκεια του 2014 και ο ρυθμός θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο καθώς η επέκταση των διεθνών αγορών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυξάνουν τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Όλα αυτά, βέβαια, πάλι με παραδοχές όπως η ανάπτυξη της οικονομίας κάτι που ακόμα δεν έχει φανεί από τις κινήσεις της κυβέρνησης. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συμμερίζεται και η Ελληνική κυβέρνηση είναι για το 2014 ανάπτυξη της τάξης του 0,6% για την Ελλάδα και ενίσχυση της στο 2,9% το 2015. Βέβαια η όλη ανάπτυξη που προβλέπει η Ελληνική κυβέρνηση αφορά μόνο στον τουρισμό! Αυτό άλλωστε δικαιολογεί και το πολύ μικρό ποσοστό αύξησης. 

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η ανεργία στο 2014 θα διαμορφωθεί στο 27,1% και το 2015 θα υποχωρήσει στο 26,7%. Επισημαίνει δε ότι η ανεργία θα υποχωρήσει με βραδύ ρυθμό, ενώ η σημαντική πλεονάζουσα παραγωγικότητα και οι προσαρμογές των τιμών θα διατηρήσουν την πτωτική πορεία των τιμών και των μισθών, αν και ο ρυθμός της πτώσης θα μετριαστεί. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει πλεονασματικό. Πλήρης διάψευση -ακόμα μια φορά- των προεκλογικών και υπερβολικά φουσκωμένων δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού περί αποφυγής της καταστροφής και μείωσης της ανεργίας.

Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο του χρέους, αλλά θα πρέπει να επιτραπούν αυτόματοι σταθεροποιητές για να εργαστούν γύρω από την πορεία εξυγίανσης. Μια επιπλέον ελάφρυνση του χρέους, για παράδειγμα με παράταση του χρόνου ωρίμανσης και μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια, ίσως είναι αναγκαία για την επίτευξη δημοσιονομικής βιωσιμότητας. Το μεγάλο μυστικό και το διακύβευμα της πρακτικής της Ε.Ε. των τελευταίων μηνών: Να παρατείνει το χρέος και άρα να αυξήσει το διάστημα της εποπτείας της στην οικονομία -κι όχι μόνο- της χώρας μας. Η οικονομική ανάκαμψη -πάντα κατά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ- εξαρτάται ακόμη από την καλύτερη πρόσβαση στην πίστωση, υπογραμμίζοντας την σημασία της εφαρμογής των σχεδίων για αναδιάρθρωση των ισολογισμών των τραπεζών. Περαιτέρω μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, θα προάγει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του.

Κι όμως το πρόβλημα λύνεται απλά! Το μόνο που χρειάζεται είναι το τιμόνι της χώρας να το αναλάβουν πολιτικοί με όραμα αντί αυτών που κοιμούνται των ύπνο του δικαίου. Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε όλοι αυτό; Τελικά μήπως έχουμε αποδεχτεί το θάνατο της Ελλάδας; 

ΟΧΙ! Σε καμία περίπτωση! Λύση υπάρχει! Παλεύουμε και θα πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω! ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου