Ο ηγέτης δεν μπορεί να είναι λιγούρης! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/04/2014

Ο ηγέτης δεν μπορεί να είναι λιγούρης!

Σύμφωνα δημοσιεύματα του Ελληνικού ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία επιβεβαιώνονται και από αντίστοιχο άρθρο με θέμα συγκριτική παρουσίαση της περιουσίας των παγκοσμίων ηγετών, ο Vladimir Vladimirovich Putin δεν συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους κατοίκους του πλανήτη, ούτε στους πλουσιότερους πολιτικούς, ενώ δεν είναι καν ο υψηλότερα αμειβόμενος πολιτικός στη χώρα του, παρότι κατέχει το μεγαλύτερο αξίωμα!

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς! Δεν μπορεί ο ηγέτης να μην είναι ηγέτης πρώτα του εαυτού του! Δεν μπορεί να είναι ηγέτης κάποιος που έχει αποφασίσει να κάνει περιουσία. Το παράδειγμα το έδωσε ο ορισμός του ηγέτη, αυτός που μετά από αυτόν δεν υπήρξε δεύτερος, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας. Εισήλθε πλούσιος στην πολιτική και εξήλθε φτωχός και δολοφονημένος όπως αναφέρει η βιογραφία του.

Έτσι λοιπόν σήμερα ο Putin φέρεται να είναι ένας  από τους φτωχότερους πολιτικούς στη Ρωσία με βάση τα πόθεν έσχες της κυβέρνησης, αλλά και του Κρεμλίνου που δόθηκαν την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στην δημοσιότητα. Μάλιστα, ο πανίσχυρος Ρώσος πρόεδρος φαίνεται πως είναι ο φτωχότερος στην κυβέρνησή του, ενώ ακόμη και οι σύμβουλοί του στο Κρεμλίνο εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τον ίδιο.

Τα δηλωθέντα έσοδα του Putin το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ρουβλιών (74.000 ευρώ) και ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2012. Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατέχει ένα διαμέρισμα 77 τετραγωνικών μέτρων, ένα οικόπεδο 1,5 στρέμματος, ένα γκαράζ 18 τετραγωνικών και τρία αυτοκίνητα. Ο πρωθυπουργός Dmitry Anatolyevich Medvedev κέρδισε πέρσι 4,3 εκατομμύρια ρούβλια (85.800 ευρώ). Ζει σε ένα σπίτι 368 τετραγωνικών και έχει ένα οικόπεδο 4.700 τετραγωνικών μέτρων. Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίζεται να ζει μια λιτή ζωή, κέρδισε λιγότερα χρήματα από τον εκπρόσωπό του, τον Dmitry Sergeyevich Peskov που δήλωσε 9,2 εκατομμύρια ρούβλια (185.000 ευρώ) και από τον εκπρόσωπό του στην Κάτω Βουλή, τον Gary Minch ο οποίος είχε έσοδα 50,7 εκατομμυρίων ρουβλιών ή 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από τα μέλη της κυβέρνησης, μόνο τρεις υπουργοί είχαν εισοδήματα χαμηλότερα εκείνων του Putin: ο υπουργός Γεωργίας Nikolay Vasilyevich Fyodorov, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Nikolai Nikiforov και ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Sergey Yefimovich Donskoy που δήλωσαν έσοδα 3,5-3,6 εκατομμύρια ρούβλια (71.000-73.000 ευρώ). Το πιο εύπορο μέλος της κυβέρνησης είναι ο Mikhail Anatolyevich Abyzov, υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, ο οποίος δήλωσε 282 εκατομμύρια ρούβλια (5,7 εκατομμύρια ευρώ) και ξεπέρασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Igor Ivanovich Shuvalov που, εκτός από τα 226 εκατομμύρια ρούβλια που δηλώνει, διαθέτει επίσης μία Mercedes, μια λιμουζίνα και μια σύζυγο με εισοδήματα μεγαλύτερα από τα δικά του.

Ο Putin σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει ούτε κατ' ελάχιστο το δυσθεώρητο ύψος του ανεπανάληπτου Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Είναι όμως ο μόνος που εμφανίζει σημάδια πολιτικού με πυγμή και κύρος. Σημάδια ανθρώπου του στόχου και του αποτελέσματος. Σημάδια οραματιστή. Σημάδια ηγέτη! Μετά από αυτόν; Θα ξεχώριζα τον Nigel Farage που μάχεται μόνος του εναντίον του Ευρωπαϊκού κατεστημένου με μια μεγάλη διαφορά: δεν έχει το "όπλο" της Ορθοδοξίας, αυτό που κάνει πανίσχυρο τον Putin. 

Από εκεί και μετά; Απλά το χάος! Δεν υπάρχει καν πολιτικός! Όχι ηγέτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου