Έλεος κ. πρωθυπουργέ! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/04/2014

Έλεος κ. πρωθυπουργέ!

Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε καθόλου με την συγκεκριμένη κυβέρνηση και τις δηλώσεις της! Μετά από αυτές του υπουργού των Οικονομικών που διαψεύστηκαν μία μέρα μετά, έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" να μας πει πως δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο. Συνεπώς και βάση της προϊστορίας του, ετοιμαστείτε για ακριβώς το αντίθετο!

Λέει ο πρωθυπουργός: "...Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι θα έλθει και τρίτο Μνημόνιο. Τώρα, που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το «τρίτο Μνημόνιο», αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις." Ποιες είναι οι εξελίξεις κ. πρωθυπουργέ; Η έκδοση του χρεογράφου σας είναι ακόμα ένας δανεισμός με επιτόκιο 4,90%. Εσείς μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, όπως κάνετε και στην περίπτωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, πλην όμως οι φωνές που σας προσγειώνουν και σας προειδοποιούν, ολοένα και πληθαίνουν!

Επειδή ο κ. πρωθυπουργός έχει πολύ επιλεκτική μνήμη και όλο του το άρθρο είναι ένας διθύραμβος στη σπουδαία δουλειά που έκανε, θα του θυμίσω τι έλεγε ο ίδιος στις 30/9/2011, όταν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε ξεκινήσει το έργο που αυτός ολοκλήρωσε. Απολαύστε τον:


Να συνεχίσω; Να σας θυμίσω κ. πρωθυπουργέ πως φέτος στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά σας, είπατε πως «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας και της ελπίδας μας» έχοντας παραδεχτεί σαφώς πως απολέσαμε την ανεξαρτησία μας και ελπίζουμε πως με τρικ σαν το πρωτογενές πλεόνασμα θα την ανακτήσουμε;

Μήπως δεν είναι ούτε αυτή η δήλωση δική σας κ. πρωθυπουργέ; «Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ... το έγκλημα αυτό συνετελέσθη συντονισμένα με τη βοήθεια της Ε.Ε.» Σήμερα άλλαξε κι αυτό; τελικά δεν συνετελέσθη τέτοιο κακό στο λαό; Μήπως τα ονειρευτήκαμε κ. πρωθυπουργέ; Είναι δυνατόν να έγινε κάτι τέτοιο από αυτούς με τους οποίους τρώτε και πίνετε μέσα στην καλή χαρά; Μήπως τελικά είμαστε ένας αχάριστος και αγνώμων λαός που αντί να δώσει ότι έχει και δεν έχει στη μητριά-κυβέρνησή του, παλεύει να βγάλει τη μέρα του;

Δεν ξέρω τι άλλο να πω σε ένα πρωθυπουργό που η απάντησή του στο μείζων θέμα της δυσπιστίας των νέων απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι... δωρεάν wifi!!!... Απολαύστε τον ακόμα μια φορά, αλλά θαυμάστε και τον μεγαλοδημοσιογράφο που πάει με τα νερά του, χωρίς να τολμήσει να του ζητήσει να απαντήσει αντί να λέει τα χίλια μύρια άσχετα. Βλέπετε το ίδιο αφεντικό έχουν! Θαυμάστε τους να προσβάλλουν την νοημοσύνη μας:


Δεν τολμώ να του απευθύνω άλλο ερώτημα, γιατί κυριολεκτικά ... τρέμω την απάντησή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου