Καμαρώστε ήθος της Δημόσιας Τηλεόρασης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/04/2014

Καμαρώστε ήθος της Δημόσιας Τηλεόρασης

Μετά λέμε δεν πάμε καλά ως κράτος και ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Γιατί να μη πάνε; Αφού, τελικά, ως έθνος αυτό επιζητούμε! Να πάμε κατά διαβόλου κατά το κοινώς λεγόμενο! Χάσαμε τον προσανατολισμό μας, παρατήσαμε την Πίστη και τον Δημιουργό μας και πάμε ολοταχώς και με περίσσια θέρμη προς τον αντίδικό του, τον αντίπαλο και πολέμιο του Θεού που δεν είναι άλλος από τον διάβολο.

Είχαμε συνηθίσει στα χρόνια της ΕΡΤ, αν μη τι άλλο, να μεταδίδονται οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και της Αναστάσεως, καθώς και σχετικές εκπομπές και αφιερώματα. Έστω μια εβδομάδα το χρόνο την αφιερώναμε στο να είναι η καθημερινότητά μας, λίγο διαφορετική σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο  χρόνο. 

Στις μέρες μας φτάσαμε στο έσχατο κατάντημα διάλυσης, με κύριο εκφραστή την τηλεόραση και ακόμα πιο συγκεκριμένα την νέα -αλήθεια τι νέο έχει εκτός από σκουπίδια;- δημόσια τηλεόραση (ΔΤ) όπου, εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα κομματικό κυβερνητικό πειθήνιο όργανο, επιπλέον είναι το καταφύγιο και το βήμα του κάθε ανόητου ανθυποαθέου θολοκουλτουριάρη, υποστηρικτή και υποψηφίου της πιο στημένης πολιτικής φαρσοκωμωδίας και σάπιας κομματικής έκφρασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας. Κι ο κάθε αποτυχημένος έχει τη δικαιολογία του για τα λόγια που λέει, άλλωστε κατέβαλλε κόπο για να είναι τόσο αποτυχημένος, τόσο περιθωριοποιημένος, για να έχει μαζέψει τόσα κόμπλεξ κατωτερότητας και αυτοαμφισβήτησης που να ξεσπάει όπου και όπως τύχει. Η κρατική τηλεόραση, όμως, από τη στιγμή που χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους οφείλει να τους σέβεται. Οφείλει να σέβεται όλους τους Έλληνες και κυρίως την πίστη των Ελλήνων. Η πίστη των Ελλήνων, ακόμα, προστατεύεται από τον Ποινικό Κώδικα: Σύμφωνα με το άρθρο 198 §1 του Π.Κ. («κακόβουλη βλασφημία»), «με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό». Σύμφωνα δε με το άρθρο του 199 Π.Κ. («καθύβριση θρησκευμάτων»), «όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών». Αν θέλουν οι πολιτικοί μας να αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα και να το πουν και στον λαό πως στο εξής η πίστη του καθενός είναι έρμαιο στη δικαιοδοσία του κάθε ανόητου να την υβρίζει και να την προσβάλλει. 

Η κρατική τηλεόραση οφείλει άμεσα να αλλάξει γραμμή πλεύσης και τακτική, αλλιώς να τη χρηματοδοτήσουν τα ποτάμια κι οι παραπόταμοι των οχετών που παρουσιάζει. Προσωπικά, επιφυλάσσομαι στο εξής παντός νομίμου δικαιώματός μου όσον αφορά στην καταβολή της εισφοράς υπέρ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αρνούμαι συνειδητά να συμπράξω και να συνδράμω στον κατακλυσμό της βρωμιάς και της σαπίλας που διαρκώς προβάλλει το σημερινό παρακμάζον και σεσηπός κράτος.

1 σχόλιο:

  1. Η συνέχεια της γνωστής ιστορίας δεν θα μπορούσε να είναι παρά εξίσου επαίσχυντη όπως και η αρχή της: Ο δημοσιογράφος-πολιτικός που ηγείται του μορφώματος στο οποίο ανήκει ο περι ου ο λόγος, αδειάζει τον συνεργάτη του μόνο και μόνο εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου.

    Απλά βλέπετε είναι προεκλογική περίοδος και γι' αυτό η "έννοια" για το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή