Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητή κυβέρνηση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/04/2014

Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητή κυβέρνηση

Με πολύ χαρά διαπιστώνω πως τελικά στο σάπιο πολιτικό σύστημα της Πατρίδας μας, ανατέλλει αμυδρά η ελπίδα. Σε μια προσπάθεια που επιμελώς και κατ' εντολή δεν παρουσιάζεται από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημερώσεως της χώρας μας, συγκεντρώνεται η δύναμη της αλήθειας, αλλά και του πολιτικού θάρρους και τόλμης. Διάβασα το πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο του Προέδρου της πολιτικής παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", συνεχιστές του Καποδίστρια, Μιχάλη Ηλιάδη, όπου απογυμνώνει πλήρως τις χτεσινές ανακρίβειες και αναληθή λεχθέντα από τον πρωθυπουργό. 

Αναλύοντας τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κ. Ηλιάδης, ρωτάω με τη σειρά μου την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, το δεξιό και το αριστερό μέρος του κοινοβουλίου, τους πάντες που υποκριτικά αναδεικνύουν "πταίσματα" ή ήσσονος σημασίας ζητήματα και αποκρύπτουν την ουσία:

Α. Όσον αφορά στο πλεόνασμα,
• Στην Εισηγητική Έκθεση, Κεφ. 3 σελ. 80 (Κρατικός Προϋπολογισμός 2014), στον πίνακα 3.4 (Εκτίμηση ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης έτους 2013, σύμφωνα με τη μεθοδολογία, ESA 95), διαβάζουμε ότι το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, χωρίς την επίπτωση των τραπεζών είναι 3,96 δις €, η επίπτωση της στήριξης των τραπεζών ανέρχεται σε 19,102 δις €, συνεπώς το συνολικό έλλειμμα για το 2013 ανέρχεται σε 23,062 δις €.
• Στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014 (Κεντρικές Υπηρεσίες, σελ.2), φαίνεται ότι για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, χρειάζεται ένα δάνειο 63,5 δις € με τίτλο «πιστωτικά έσοδα».
Μετά από αυτά τίθεται το ερώτημα, πού ακριβώς βρίσκεται το πλεόνασμα;

Β. Σε σχέση με τη μείωση του ΑΕΠ, τα ψεύδη αποκαλύπτονται στο δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ (Ετήσιοι Εθνικοί Λογαριασμοί: Έτος 2013, 12-3-2014), όπου υπάρχει η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για την πτώση του ΑΕΠ το 2013. Επισήμως μας λένε ότι είναι κάτω από 4% του ΑΕΠ. Στο ανωτέρω δελτίο, η πτώση ανέρχεται στο 5,8%!!! Στο ίδιο δελτίο η ΕΛΣΤΑΤ αναθεωρεί την πτώση του ΑΕΠ για το 2012, σε 7,3%Συνολικά δηλαδή κατά την τελευταία διετία έχουμε πτώση του ΑΕΠ 13,1% (7,3+5,8). Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη της τραγικής κατάστασης της Πατρίδας μας. Άραγε έτσι αφήσαμε πίσω τα δύσκολα;
Πλην των ανωτέρω υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα.
1. Γνωρίζουν οι Έλληνες ότι πριν το PSI το χρέος θα έληγε υποτίθεται το 2042, ενώ μετά το PSI θα λήξει το 2057; (σελ 142 της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού). Έχουν δηλαδή χρεώσει και τα εγγόνια μας.
Εδώ ρωτάω κι εγώ: Πόση ακόμα επιμήκυνση θα επιδιώξει η κυβέρνηση και μέχρι πότε σκοπεύει να χρωστάμε; Μήπως θα βγάλουμε πάλι αληθινούς τους δανειστές μας που μόλις χτες πάλι μας έδειχναν τις προθέσεις τους, δηλαδή να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση του χρέους για τα επόμενα 50 με 60 χρόνια;  

2. Έχει γίνει συνείδηση στον Ελληνικό λαό ότι όπως επιβεβαιώνεται επισήμως (Κρατικός Προϋπολογισμός 2014, Κεντρικές Υπηρεσίες, Έσοδα, Κωδ. 5000), την τριετία 2012-2014, έχουμε δανειστεί, με τον τίτλο πιστωτικά έσοδα, συνολικά 273,5 δις €; Τα χρήματα αυτά δεν φαίνονται στο Δημόσιο Χρέος, το οποίο παραμένει 321 δις €, όπως έρχεται από το παρελθόν. Είναι φανερό ότι έχουν μετακυλισθεί με swaps και θα προστεθούν μελλοντικά στο Δημόσιο Χρέος, το οποίο στην πραγματικότητα αγγίζει τα 600 δις €. (Ας σημειωθεί ότι οι ανάγκες της Χώρας, ελλείμματα προϋπολογισμών και τόκοι για την τριετία, ανέρχονται σε μόλις 35 δις €. Αν εύλογα διερωτάσθε γιατί δανεισθήκαμε 273.5 δις €, η απάντηση είναι ότι τα υπόλοιπα πήγαν στις τράπεζες.)
Ποιος από όλους τους συνενόχους της κυβέρνησης έχει κάνει λόγο γι' αυτό; Μόνος ρωτάω, μόνος απαντάω: ΚΑΝΕΙΣ! Πολύ απλά κι ο επόμενος που θα έρθει στην εξουσία την ίδια τακτική θα ακολουθήσει. Οι υπόλοιποι που απλά γεμίζουν το Ελληνικό κοινοβούλιο; Σιωπούν εξίσου συνένοχα γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν. Αλλά κανείς δεν μιλάει σκεπτόμενος το πολιτικό του αύριο! Λες και θα μπορούσαν μόνιμα να κρύβουν τέτοια φριχτή πραγματικότητα από το λαό, χωρίς τιμωρία! 

Γ. Όσον αφορά στις αγορές, η στόχευση της κυβέρνησης είναι διπλή. Ας δούμε όμως τα γεγονότα. Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 17,5 δις € (Επισήμως το ΔΝΤ, στην έκθεσή του τον Ιούνιο του 2013, το ανέβαζε σε 14,5 δις €, όμως σήμερα λόγω της μεγάλης πτώσης του ΑΕΠ υπολογίζεται σε 17,5 δις €). Το χρηματικό αυτό κενό, φανερώνει ότι το πρόγραμμα της λιτότητας, παρά τη συμφορά που επέφερε στην Ελλάδα, απέτυχε το στόχο του να ορθοποδήσει τη Χώρα, συνεπώς, χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση.
Εδώ απλά προσθέτω πως αυτό το έχουν ποικιλοτρόπως παραδεχθεί τόσο παράγοντες του Δ.Ν.Τ., όσο και η Ε.Ε. και η τρόικα.

Τα χρήματα που λείπουν, λοιπόν, τα βρίσκεις με δύο τρόπους:
i. Δανείζεσαι με νέο μνημόνιο, πράγμα απαγορευτικό λόγω των εκλογών.
ii. Βγαίνεις στις αγορές με τη στήριξη της Γερμανίας και δανείζεσαι μικρά ποσά, πληρώνοντας πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο, παράλληλα με τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Συγχρόνως όμως προσπαθεί, αυτή την αναγκαστική κίνηση, που δείχνει την πλήρη αποτυχία του προγράμματος «διάσωσης», να την ωραιοποιήσει. Έτσι, πανηγυρίζει προεκλογικά την έξοδο στις αγορές, μιας και αυτό έχει μάθει ο κόσμος να το θεωρεί επιτυχία.
Στην πράξη, το μικρό ποσό που αντλήθηκε από τις αγορές, με επιτόκιο περίπου 5%, και εγγυήτρια την Γερμανία, δεν αποτελεί καμία επιτυχία. Άλλωστε, οι θεμελιώδεις δείκτες της Ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπουν καμία έξοδο στις αγορές.
Κι αυτό το επισημαίνουν πολλοί οικονομικοί αναλυτές, αλλά στην Ελλάδα, στην χώρα της Αλίκης και των θαυμάτων ακόμα πανηγυρίζουμε την έξοδο στις αγορές. 

Θα κλείσω εύθυμα ένα αρκετά στενάχωρο άρθρο, παραθέτοντας ένα σχετικό ανέκδοτο:
Συναντιούνται δύο φίλοι που είχαν χαθεί πολλά χρόνια:
- Τι κάνεις ρε Τάκη;
- Καλά είμαι βρε Λάκη. Εσύ;
- Καλά κι εγώ. 
- Η κόρη σου τι κάνει;
- Καλά είναι. Παντρεύτηκε! Κάναμε ένα γλέντι! Τι να σου πω!
- Μπράβο βρε φίλε μου! Πολύ χαίρομαι. Πως τα πάει; 
- Δε πήγε καλά και χώρισε.
- Αχ βρε φίλε κρίμα! 
- Μπα, δεν πειράζει. Ξαναπαντρεύτηκε! Κάναμε ένα γλέντι! Τι να σου πω!
- Ωραία το κορίτσι! Εντάξει δηλαδή;
- Όχι μωρέ! Ούτε και με αυτόν τα πήγε καλά και χώρισε ξανά!
- Αχ βρε φίλε κρίμα! 
- Μπα, δεν πειράζει. Ξαναπαντρεύτηκε! Κάναμε ένα γλέντι! Τι να σου πω!
- Τουλάχιστον είναι τώρα καλά;
- Μπα... ούτε και με αυτόν. Πάλι χώρισε.
- Τι να πω... ίσως να είναι καλύτερα έτσι.
- Μπα, δεν πειράζει. Ξαναπαντρεύτηκε! Κάναμε ένα γλέντι! Τι να σου πω!
- Τώρα έστω είναι καλά; 
- Χώρισε ξανά και μεθαύριο παντρεύεται πάλι! Θα κάνουμε ένα γλέντι! Αλλά φτάνει με τη δική μου κόρη. η δική σου είναι καλά;
- Καλά είναι. Κι εμάς του δρόμου μας βγήκε, αλλά δε το γλεντάμε κιόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου