Η απόλυτη δικαίωση: Δείχνει τις προθέσεις της η Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/03/2014

Η απόλυτη δικαίωση: Δείχνει τις προθέσεις της η Ε.Ε.

Είδατε τι λέμε τόσο καιρό; Είναι καιρός τώρα που προσπαθώ να επισημάνω το πόσο κρίσιμες είναι οι ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014! Δεν είναι αστείο, ούτε κάτι που μπορούμε να πάρουμε αψήφιστα. Είπα και ξαναλέω πως η Ε.Ε. παλεύει να περάσει στην επόμενη μέρα! Όπου δεν θα υπάρχουν κράτη-μέλη, αλλά μόνο η Ευρώπη του ενός συντάγματος, της μίας κουλτούρας και τους ενός και μοναδικού οικονομικού προγράμματος. Οι κατά τόπους κυβερνήσεις, θα είναι απλά παραρτήματα.

Είναι καιρός που φωνάζω πως το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναχαιτιστεί, αλλιώς θα δούμε πολλά ακόμα. Σήμερα έρχεται η επιβεβαίωση των λεγομένων μου δια στόματος Schäuble, ο οποίος δηλώνει καθαρά: "Μετά τις ευρωεκλογές, θα γίνουν θεσμικές βελτιώσεις στην ευρωζώνη". Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο Wolfgang Schäuble, «ίσως η ουκρανική κρίση να κάνει τους Ευρωπαίους να επανασυνειδητοποιήσουν τις αξίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης και να τους δώσει κίνητρο να ψηφίσουν». Στην περίπτωση αυτή, διευκρινίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, «θα αυξηθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές και οι ευρωσκεπτικιστές θα φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα είναι χειρότερο από αυτό που πολλοί σήμερα φοβούνται». Καθαρή απειλή (χωρίς Ε.Ε. σας περιμένει κρίση) αλλά και ξεκάθαρη δήλωση μελλοντικών προθέσεων (θεσμικές αλλαγές χωρίς το "βάρος" των ευρωσκεπτικιστών)!

Όπως επισημαίνει και η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" Ο Wolfgang Schäuble γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους επόμενους χειρισμούς για την εμβάθυνση της Ε.Ε. «Μετά τις ευρωεκλογές, θα επανέλθει στο τραπέζι η συζήτηση για την αλλαγή των Ευρωπαϊκών συνθηκών», εκτιμά ο Γερμανός υπουργός και ανοίγει τα χαρτιά του: «Η Γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει θεσμικές βελτιώσεις εντός της ευρωζώνης. Η Νομισματική Ένωση χρειάζεται μια κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, με τους ανάλογους θεσμούς. Η συγκρότηση ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης είναι το ίδιο πιθανή όπως και ένας πρόεδρος πλήρους απασχόλησης του Eurogroup», εξηγεί ο κ. Schäuble. 

Η Eurostat, ως άλλο πολιτικό προπαγανδιστικό όργανο, μοιράζει απλόχερα πολιτικές υποσχέσεις, αρκεί να μείνουν χαμηλά τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών και άρα να μη κινδυνεύσει το όλο σχέδιο της μεταμόρφωσης που έρχεται για την Ε.Ε. Πρέπει πάση θυσία για τους υποστηρικτές της, να βγει αλώβητη από την εκλογική μάχη και να αποτελειώσει το έργο της εξαφανίζοντας τα χαρακτηριστικά των "κατακτημένων" κρατών-μελών. 

Απόδειξη, δυστυχώς, του ότι δεν είναι αστήριχτες οι σκέψεις μου, ούτε προϊόν επιστημονικής φαντασίας! Το πλοίο πάει στα βράχια, όπως κάποτε πήγαινε ο Τιτανικός! Μόνο που και τότε, κάποιοι στα σαλόνια της Α' θέσης χόρευαν ανέμελοι...

1 σχόλιο:

  1. Και η συνέχεια που αφορά καθαρά στους κρατικούς προϋπολογισμούς: http://www.ft.com/cms/s/0/5127f484-b5d2-11e3-b40e-00144feabdc0.html

    Είναι καθαρή η πρόθεση της Ε.Ε. για πλήρη έλεγχο της Ευρώπης! Σε όλους τους τομείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή