Καλά τους ανθρώπους, και τον.... Θεό; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/02/2014

Καλά τους ανθρώπους, και τον.... Θεό;

Διαβάζω στον σημερινό (14/2/2014) Τύπο, πως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κάνει τάμα και μεταβαίνει στο Άγιον Όρος. Ίσως έχω γίνει καχύποπτος τελευταία, αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους Έλληνες πολιτικούς! Τάμα προεκλογικά ακούγεται πολύ συμπτωματικό! Επίσκεψη στο Άγιον Όρος αυτή την περίοδο και με δεδομένα γεγονότα στους εκκλησιαστικούς κύκλους στα βόρεια της Πατρίδος μας, φτάνουν στα αυτιά μου ως προσπάθεια ενίσχυσης της Δεξιάς, με το πρόσχημα να αποδυναμωθεί το "άθεο" μέτωπο, χωρίς όμως να στηρίζεται η αλήθεια. Η εκκλησιαστικοί κύκλοι γνωρίζουν πως υπάρχει εναλλακτική σήμερα στην πολιτική σκηνή του τόπου, αλλά την αποκρύπτουν ή απλά την αποσιωπούν! 

Το "άθεο" μέτωπο δεν έχει ακόμα κυβερνήσει, εν τούτοις, η "δεξιά", οι συντηρητικοί του τόπου μας έχουν ξηλώσει αριστοτεχνικά την πίστη από τη ζωή μας! Οι εικόνες κατέβηκαν από τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα δικαστήρια, η αργία της Κυριακής καταργήθηκε, το τέμενος εγκρίθηκε κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του πρωθυπουργού, ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους είναι στην ημερησία διάταξη προκειμένου να ελέγχεται πλήρως η ιεραρχία και ο κλήρος, η καταπάτηση και προσπάθεια δήμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας συνεχίζεται, το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται και ξανάρχεται προς συζήτηση μέχρι να το πάρει απόφαση ο λαός και να σταματήσει να αντιδράει, τα θρησκευτικά καταργούνται, η πίστη κρύβεται μήπως και προσβάλλουμε τους λαθροκατακτητές της Πατρίδος μας, στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των ομοφυλοφίλων βάζοντας ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο από την πίσω πόρτα (αυτή της ΕΕ) στη ζωή μας, ο λαός εξαθλιώνεται και κατά τα άλλα επίσκεψη στο Άγιον Όρος για να εκπληρωθεί τάμα!

Τι άλλο θέλουμε να δούμε αδέλφια; Μέχρι πότε θα είναι "παρκαρισμένο" το μυαλό μας;

Ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, για να πραγματοποιήσει ένα τάμα, θα κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Σαββατοκύριακο.
Όπως τονίζουν συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς θέλει εδώ και πάρα πολύ καιρό να πραγματοποιήσει ένα «τάμα» και μάλιστα το σχεδίαζε αρκετά χρόνια. Ωστόσο, λόγω του φόρτου εργασίας και των υποχρεώσεών του το ανέβαλε συνεχώς.

Την περασμένη εβδομάδα όταν συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη (ο οποίος επισκέπτεται συχνά την Αθωνική πολιτεία) στη Βουλή του ζήτησε να αναλάβει όλα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να εκπληρώσει το τάμα του.

Και όντως, έτσι έγινε: ο κ. Ιωαννίδης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ο πρωθυπουργός θα φθάσει στις Καρυές το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα του επιφυλαχθεί επίσημη υποδοχή από τους αντιπροσώπους όλων των μονών.
Μετά την επίσημη υποδοχή στον Ναό του Πρωτάτου, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα συνομιλήσουν με τους αγιορείτες, ακούγοντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως και τα αιτήματα (φορολογικά, αναστηλώσεων, κ.α.), που προβάλουν προς την ελληνική Πολιτεία. Μετά το δείπνο που θα έχουν μαζί τους, θα διανυκτερεύσουν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Επιστασίας.
Το πρωί της Κυριακής η πρωθυπουργική ακολουθία θα εκκλησιαστεί και κατόπιν θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας, δύο από τα πλέον εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα της περιοχής που γοητεύουν και γεμίζουν κατάνυξη τους επισκέπτες τους.Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.
Τον πρωθυπουργό στο Άγιον Όρος θα συνοδεύσουν ο κ. Ιωαννίδης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος  Κασμίρογλου, θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, δύο στενοί συνεργάτες του κ.Σαμαρά που διατηρούν δεσμούς με την αγιορείτικη κοινότητα, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Ευθύμιος Καρανάσιος.
Πηγή: ifemerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου