Στο 28% ο δείκτης της ανεργίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2013!

Στο 28% ο δείκτης της ανεργίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2013, ενώ την ίδια ώρα στην Ευρωζώνη το ίδιο ποσοστό κυμαίνεται στο 12%!

Ενώ στην χώρα μας η ανεργία σημειώνει άνοδο, σύμφωνα με ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στις ανεπτυγμένες οικονομίες σημείωσε πτώση, αλλά παρουσιάζει μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών. Αυτό που επισημαίνει ο ΟΟΣΑ είναι πως το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη, παραμένει σημαντικά πάνω από τον μέσο όρο.

Αναλυτικά τα στοιχεία της Πατρίδας μας, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία:


Την ίδια ώρα ο μέσος όρος ανεργίας στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ διαμορφώθηκε στο 7,6% του εργατικού δυναμικού - που σημαίνει ότι 46,2 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΟΣΑ, οι άνεργοι είναι κατά 11,5 εκατομμύρια περισσότεροι από ό,τι ήταν κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης στα μέσα του 2008.

Η Ιαπωνία σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, 3,7%, παρουσιάζοντας μείωση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στις ΗΠΑ η ανεργία μειώθηκε κατά τρεις μονάδες στο 6,7%.

Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παρέμεινε σταθερό στο 10,8%, στη Γερμανία στο 5,1%, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό ανεργίας σημείωσε μικρή πτώση στο 25,8%. Στην Ιρλανδία που εξήλθε από το σχέδιο διάσωσης, η ανεργία υποχώρησε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,1%, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 12,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.