Και πάλι πλοία και δίκτυα, και άγρα ουδαμού (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/04/2016

Και πάλι πλοία και δίκτυα, και άγρα ουδαμού (2)

Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως ο πρωθυπουργός, η συγκυβέρνηση και σύσσωμο το διεφθαρμένο σάπιο πολιτικό σύστημα, που καταδυναστεύει την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, βρίσκονται για ακόμα μία φορά μπροστά σε αδιέξοδο με μόνες εξόδους διαφυγής τρία σενάρια, όπου το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.

1ο σενάριο: Το πικρό χάπι. Το Bloomberg προτάσσει την επιλογή της συνθηκολόγησης του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν θα είναι η πρώτη φορά, που το κάνει. Αντίστοιχη ήταν η περυσινή αντίδρασή του μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Σε αυτό το σενάριο φθηνή δικαιολογία αποτελεί (και πάλι) η "πιθανή" αναδιάρθρωση του χρέους, που όλοι πια γνωρίζουμε πως δεν θα γίνει ποτέ αφού πρόκειται για ένα ενδεχόμενο, που θέτει η Ελληνική πλευρά από το 2012 και οι πιστωτές επιμελώς αρνούνται να συζητήσουν.
Ο πρωθυπουργός παίζοντας ακόμα μία φορά με τις λέξεις, βαφτίζει τα νέα μέτρα ως "προληπτικά" και πιστεύει πως αυτό θα είναι αρκετό έτσι ώστε να τα "περάσει" στους βο(υ)λευτές του και να αποσπάσει την συμφωνία και την έγκρισή τους. Βέβαια, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και της μη επανεκλογής τους, είναι πολύ πιθανόν οι βο(υ)λευτές του κυβερνώντος κόμματος (και όχι μόνο) να συναινέσουν και σε νέα μέτρα για το "καλό του τόπου" (όπου τόπος βλέπε η τσέπη τους).

2ο σενάριο: Πρόωρες εκλογές. Σενάριο, που (και σε αυτό) έχει καταφύγει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός. Τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφού είχε μόλις κλείσει ένα εξάμηνο στην διακυβέρνηση της χώρας, οδήγησε τον τόπο σε νέες εκλογές. Πριν από αυτό, ωστόσο, δέσμευσε την Ελλάδα με μία ακόμα (ίσως την χειρότερη) δανειακή σύμβαση.
Τώρα, επιχειρεί εκ νέου να εκβιάσει-"δωροδοκήσει" βο(υ)λευτές επιδιώκοντας ένα νέο και πιο διευρημένο σχήμα, που θα αποτελείται από "πεινασμένους" για εξουσία πολιτικάντηδες από όλους τους χώρους. Παράλληλα, έχουν αρχίσει και τα "παιχνίδια" των εντυπώσεων με τις στημένες-πληρωμένες δημοσκοπήσεις, που δίνουν το προβάδισμα στον έτερο "σωτήρα" του τόπου, την ΝΔ.

3ο σενάριο: Δημοψήφισμα. Ακόμα μία επιλογή, που έχει ήδη χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς ο πρωθυπουργός. Το Bloomberg πιστεύει πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να προσφύγει ξανά σε δημοψήφισμα ισχυριζόμενος ότι οι πιστωτές απαιτούν περισσότερα από αυτά, που συμφωνήθηκαν στην τρίτη και χειρότερη δανειακή σύμβαση του περασμένου καλοκαιριού και πως απαιτείται νέα λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τα μέτρα. Αλλά πόσο θράσος πρέπει να έχει ο πρωθυπουργός, που μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε δουλικό ναι, προκειμένου να επαναλάβει το τέχνασμα του;

Ο λαός για πόσο ακόμα σκοπεύει να κοιμάται ή καλύτερα να συνεργεί με το πολιτικό σύστημα σε βάρος της χώρας; Τελικά οι νεο-Έλληνες τι θέλουν να συμβεί στον τόπο μας; Να καταστραφεί εντελώς; Να γίνει έρμαιο και επίσημο προτεκτοράτο των δυτικών; Τι άλλο θέλουν να δουν για να πιστέψουν πως όποιος και να έρθει στην εξουσία από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι; Μόνο τα ονόματα των υπουργών αλλάζουν! Η πολιτική παραμένει η ίδια και ο στόχος ένας: Ο αφανισμός της Ελλάδος!

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι καί τά τρία σενάρια τα θεωρώ πιθανά. Ο Τσίπρας πάντως είναι τόσο πεπορωμένος ώστε τόν έχω ικανό γιά ΤΑ ΠΑΝΤΑ αρκεί νά μήν χάση τήν καρέκλα τής εξουσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή