Η Δύση παίζει με την φωτιά - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/11/2015

Η Δύση παίζει με την φωτιά

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους που παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο. Έχω εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία μου σχετικά με τις συνέπειες των στρατιωτικών δράσεων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Jens Stoltenberg, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι είναι αλληλέγγυοι με την Τουρκία και στηρίζουν την εδαφική ακεραιότητά της.

Υποκριτικά και προβοκατόρικα συνέστησε «διπλωματία και αποκλιμάκωση της κατάστασης» κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά την έκτακτη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία, διπλωματία και αποκλιμάκωση», δήλωσε και κάλεσε την Μόσχα και την Άγκυρα να συνεχίσουν τις επαφές τους, για να επιλύσουν το ζήτημα: «Έχουν ήδη υπάρξει επαφές μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας και θα θέλαμε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν».

Ο Stoltenberg ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ενημερώθηκε από τον Τούρκο πρέσβη για τα πρόσφατα γεγονότα, ενώ τόνισε ότι μίλησε ο ίδιος με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ahmet Davutoğlu. Ο Νορβηγός πολιτικάντης κατέληξε λέγοντας πως το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα νοτιοανατολικά σύνορά του.

Οι δυτικοί είναι αδίστακτοι και ιδιαίτερα προκλητικοί, αλλά φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως παίζουν με την φωτιά! Οι Ρώσοι δεν είναι σαν τους υπόλοιπους λαούς που έχουν δηλώσει πλήρη υποταγή στην δυτική πολιτική. Ιδιαίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin δεν έχει καμία ομοιότητα με τους πολιτικάντηδες-φερέφωνα που έχει εγκαταστήσει η Δύση στις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει αποδείξει πως είναι ηγέτης με όλη την σημασία του όρου. Δεν βιάζεται να ανταπαντήσει στις κατηγορίες και δεν αντιδρά εν θερμώ στις προκλήσεις. Ο Νορβηγός οικονομολόγος Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έπρεπε να γνωρίζει καλά το ποια είναι η Ρωσία και να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις και στα ευφυολογήματα που ξεστομίζει εντελώς ανεύθυνα και απερίσκεπτα.

Η Δύση βρίσκεται προ των πυλών της συντριβής ως λογικό αποτέλεσμα της αλαζονείας της. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ κάθε όριο ανοχής σπέρνοντας παντού ανέμους και γι' αυτό τώρα θα θερίσει καταιγίδες. Μόνο που αυτήν την φορά δεν θα την τιμωρήσει κάποιο κράτος που αργότερα θα υποταχθεί στην νοοτροπία της. Η συντριβή της Δύσης θα έρθει από την Ρωσία που συνειδητά έχει απορρίψει τον δυτικό τρόπο σκέψης, ζωής και άσκησης της εξουσίας.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε από την Δύση που προσπάθησε με συγκεκριμένο τρόπο να οριοθετήσει την επέκτασή του αλλά και να ελέγξει την έκβασή του, κάτι που μέχρι σήμερα (24/11/2015) φαινόταν πως έχει πετύχει. Έκανε, όμως, το μοιραίο λάθος να τα βάλει με έναν αντίπαλο που ούτε γνωρίζει και κυρίως δεν μπορεί να διαφθείρει. Αυτό σήμανε ήδη την αρχή του τέλους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου