Ατύχημα ή πράξη πολέμου; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/11/2015

Ατύχημα ή πράξη πολέμου;

Η Δύση και τα προβοκατόρικα μέσα ενημερώσεως που είναι ταγμένα στην υπηρεσία της προπαγάνδας της επέλεξαν να αποσιωπήσουν ένα πολύ σοβαρό γεγονός που διαδραματίζεται από τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα, η Κριμαία βασίζεται πλέον στα δικά της αποθέματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας ενός μυστηριώδους "ατυχήματος" (;) στην Ουκρανία που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι περίπου το 1,9 εκατομμύριο άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων της χερσονήσου.

Οι Ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για ατύχημα, ωστόσο όπως ενημερώνει και το ειδησιογραφικό πρακτορείο Sputnik μεταφέροντας την δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Дмитрий Серге́евич Песков (Dmitry Sergeyevich Peskov), η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία για το αν το Κίεβο έχει λάβει κάποια μέτρα προκειμένου να αποκαταστήσει την παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία.

Όπως φαίνεται, μία από τις δύο γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από την Ουκρανία στην Κριμαία καταστράφηκε το Σάββατο (21/11/2015), με αποτέλεσμα η χερσόνησος να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της τροφοδοσίας της. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από την στιγμή που εκδηλώθηκε η βλάβη υπήρξε ανακοίνωση από το Ουκρανικό υπουργείο των Εσωτερικών που ενημέρωνε πως τα ηλεκτροφόρα καλώδια είχαν ανατιναχθεί.

«Στην Σεβαστούπολη έχει αποκατασταθεί ένα τμήμα της παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας. Η πόλη έχει θέσει σε κίνηση κυρίως τα δικά της αποθέματα ενέργειας, τους σταθμούς των τουρμπίνων αερίου και τις γεννήτριες diesel», ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία των εκτάκτων αναγκών της πόλης της Σεβαστούπολης την Κυριακή (22/11/2015) το πρωί.

Η χερσόνησος έχει αρκετά καύσιμα για 29 ημέρες, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Ενέργειας. Η Ουκρανική επιχείρηση ηλεκτρισμού Ukrenergo δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει την τροφοδοσία της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία ήδη κατασκευάζει μια ενεργειακή "γέφυρα" με την Κριμαία, που έχει προγραμματισθεί να τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους.

Το περίεργο αυτό "ατύχημα" έρχεται να προστεθεί στην νέα πραγματικότητα της αβεβαιότητος και της ανασφάλειας που βιώνει η υφήλιος μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. Τα πράγματα δείχνουν ανεξέλεγκτα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι.

Το ενεργειακό blackout στην Κριμαία ήταν ατύχημα ή πράξη πολέμου; Ήταν τρομοκρατικό χτύπημα ή δυτική παρέμβαση με σκοπό την εκ νέου κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου