Οι θεσμικοί επαναστάτες του ευρωκαθεστώτος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/06/2015

Οι θεσμικοί επαναστάτες του ευρωκαθεστώτος

Ο Nigel Farage και το UKIP εξακολουθούν να φωνάζουν και να διακηρύττουν ενάντια στον φασισμό και την απολυταρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά φαντάζουν απελπιστικά μόνοι σε ένα Ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα που σαπίζει μέρα με την ημέρα.

Σε αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα οι Ευρωπαίοι πολιτικάντηδες διαφωνούν μόνο για το θεαθήναι, ενώ κανείς από αυτούς δεν φαίνεται άξιος ή ικανός να διαφοροποιηθεί και να προχωρήσει σε ρήξη με το καθεστώς των Βρυξελλών.

Ακόμα κι ο "επαναστάτης" Έλληνας πρωθυπουργός μετά από ένα τετράμηνο στην πρωθυπουργία φαίνεται πως έχει συμβιβαστεί με την Ευρωπαϊκή απάνθρωπη πραγματικότητα και περιορίζει την "επανάστασή" του στην αρθρογραφία εναντίον του Ευρωπαϊκού κατεστημένου, από το οποίο όμως δεν διαφοροποιείται! Προσωπικά δεν πιστεύω πως συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου είναι ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία.

Ο Βρετανός αρχηγός του UKIP συμφωνεί με την διαπίστωση του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη λέγοντας πως «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κατηγόρησε τους κυρίαρχους παίκτες της ευρωζώνης ότι φέρνουν σταδιακά την "πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη". Πόσο δίκιο έχει».
Ο Farage είναι ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον αχυράνθρωπο των Βρυξελλών, Jean-Claude Juncker, αλλά και συνολικά στην ηγεσία της Ε.Ε. «Οι Βρετανοί έχουν απηυδήσει με τους ευρωκράτες που μας λένε τι θέλουμε, τι είναι καλό για μας, πώς να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα οργανωθεί η κοινωνία μας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γράφει: «Ο Juncker θα πρέπει να βουλώσει το στόμα του σχετικά με το τι θέλουν ή δεν θέλουν οι Βρετανοί, δεν μας ξέρει» παραθέτοντας την συνέντευξη του Juncker στην Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
Είπαμε πολλές φορές και στο παρελθόν πως η κατάσταση στην Ευρώπη βαίνει κλιμακούμενη διαρκώς επί τα χείρω και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την καθοδική πορεία της. Οι ψευδο-παλικαρισμοί που καταλήγουν σε υποταγή δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίσταση ενάντια στο ευρωκαθεστώς, ούτε πρόκειται να αλλάξουν κάτι από τα κακώς κείμενα.

Ίσως το υγιώς σκεπτόμενο κομμάτι του ευρωσκεπτικισμού ανά την Ευρώπη πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες και τον αγώνα του προς την κατεύθυνση της σωστής ενημέρωσης και αφύπνισης των Ευρωπαίων. Ήδη η κατάσταση φαντάζει δύσκολη και δεν υπάρχει καθόλου καιρός για χάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου