Σχόλια - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

Σχόλια

17 σχόλια:

  1. Δειτε την συλλογικη επιστολη dearputin.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα χαμογέλασε; Μόνο οι εργολάβοι της κηδείας της γελούν και από ότι αντιλαμβάνομαι (μάλλον) ανήκετε σε αυτούς.

    Το σχόλιο είναι αστήριχτο και υβριστικό, αλλά το δημοσιεύω για να αποδείξω την αλλοίωση που έχει υποστεί το έθνος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

    Διαβάζοντας το σχόλιο της κυρίας Ελεονώρας, ειλικρινά κι εγώ με τη σειρά μου, απορώ κι εξίσταμαι, πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μιλά για δυσαρμονία και κακοφωνία, όταν δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι είναι Mουσική και Aρμονία. Όχι μόνον όσον αφορά στην επιστήμη της Μουσικής, αλλά και γενικότερα στη ζωή μας.

    Κι επειδή το blog του κ. Βολουδάκη αναφέρεται αποκλειστικά στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας, θα ήθελα να επισημάνω, ότι Aρμονία γενικότερα ακόμη και στη πολιτική, σημαίνει πάνω από όλα ήθος.

    Εάν το ήθος μας είναι αδύναμο στο να υπερβαίνει τις προσωπικές μας απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες και «εναρμονίζεται» πολύ εύκολα με μία «μοδάτη» ψευδοκουλτουριάρικη θεώρηση, που ο κόσμος μας πολύ αρέσκεται να ακολουθεί και να ταυτίζεται, τότε καλό είναι να αναθεωρήσουμε τα περί «αρμονίας».

    Γιατί η Αρμονία, είτε αφορά στην Μουσική, είτε στην Πολιτική, είτε σε οποιονδήποτε άλλον τομέα της ζωής μας, σέβεται πάνω από όλα τη Διαφωνία. Η Διαφωνία δεν σημαίνει κακοφωνία, ούτε δυσαρμονία. Η Διαφωνία συμβάλλει στην ουσιαστική συνεργασία και οδηγεί στην πολιτισμένη και εύηχη Ευφωνία.
    Χωρίς την πολιτισμένη Διαφωνία, η Αρμονία θα ήταν πολύ μονότονη και ανιαρή.

    Για να σπουδάσεις την τέχνη της Διαφωνίας, δεν αρκούν μονάχα, λίγα ψήγματα κοσμικών, ή ακόμη και «θεολογικών» απόψεων που αποθηκεύουμε στον μικρονοϊκό εγκέφαλό μας αλλά, πάνω από όλα, μία πιο βαθύτερη κατανόηση του συνομιλητή μας.
    Κι η κατανόηση του συνομιλητή μας, δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε, ή διαφωνούμε με εκείνον, αλλά με το αν έχουμε ευαίσθητη ακοή. Το τι θέλει να πει και να εκφράσει κανείς, δε μπορεί να κατανοηθεί, αν πρώτα δεν εισακουσθεί.

    Η ικανότητα του να ξέρεις να ακούς κι έπειτα του να κατανοείς, είναι εκείνο το πρωταρχικό και ουσιαστικό στοιχείο που κάνει την Αρμονία του κόσμου μας να ανθίζει ακόμη και μέσα από τη Διαφωνία. Ίσως να είναι κι εκείνο το στοιχείο τελικά, που λείπει από τον χαρακτήρα γενικότερα του νεοέλληνα.

    Ο κ. Βολουδάκης μπορεί να είναι άσχετος σε θέματα «αρμονίας» κατά την άποψη της κ. Ελεονώρας, ωστόσο γνωρίζει απ΄ ό, τι τουλάχιστον δείχνουν τα γραφόμενά του, και να κάνει πολιτισμένο διάλογο και να σέβεται τους συνομιλητές του, ακόμη κι αν εκείνοι διαφωνούν μαζί του.

    KΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω οτι δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο το οτι ο Σύριζα αυτές τις μέρες περνάει νόμο που δίνει ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς! Αυτό και άλλα είναι τα ανταλλάγματα των οικονομικών παροχών και φοροελαφρύνσεων που θα μας παράσχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην χθεσινή σας παρουσία στο tv kosmos αναφέρατε πως η σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια προχωράει με την συναίνεση του Καμμένου. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα σχετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τις αποζημιώσεις τι συμβαίνει τελικά; Ακούσαμε και από την κ. Κωνσταντοπούλου εχθές ότι συνεχίζουν να τις διεκδικούν. Όμως στην Ευρώπη έχει πάψει από ότι φαίνεται να παίζει αυτό το χαρτί.
    Υπήρξε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρόσφατα;
    Έχει βάση ένα τέτοιο αίτημα κατά την γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ εύλογο και εύστοχο το σχόλιό σας για τις αποζημιώσεις και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.

    Έχω ήδη ξεκινήσει την συλλογή στοιχείων και δεσμεύομαι να αναφερθώ διεξοδικά, τις προσεχείς ημέρες, στο επίκαιρο αυτό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσω του κ. Κοτζιά τώρα, ανέφερε την στάση της Ελλάδας προς τα μέτρα κατά της Ρωσίας ως επιτυχία. Όμως έγινε ψηφοφορία από όσο ξέρω που απαιτούσε ομοφωνία. Τα μέτρα συνεχίζονται άρα η Ελλάδα τα ψήφισε. Έχω χάσει κάτι; Πως λένε ότι χτίζουμε σχέσεις πλέον και εκτός Ε.Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, λόγω της ημέρας θέλω να αναφέρω ότι τους Τούρκους το 1821 τους νικήσαμε μόνοι μας χωρίς ξένη βοήθεια!! Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Παγκόσμια Ιστορία τόμος Α εκδοτική Αθηνών η οθωμανική κυριαρχία στην Αίγυπτο έληξε το 1802, δηλαδή από κει και μετά η Αίγυπτος ήταν ανεξάρτητο κράτος! Οι ξένες δυνάμεις στην Πελοπόννησο ασχολήθηκαν και έδιωξαν αποκλειστικά τις αιγυπτιακές δυνάμεις. Στη συνέχεα οι Τούρκοι νικήθηκαν μόνο από τα ελληνικά στρατεύματα, όπως έγινε και πριν την εισβολή του Ιμπραίμ!!! Αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξίζει πιστεύω να αναφερθεί οτι έγινε λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους από τη κυβέρνηση και βρέθηκε οτι από τα 320 δις του ελληνικού χρέους τα 243 δις ειναι παράνομα! 'Ολοι ξέρουμε την "αποστολή" αλλά και το κάκιστα εκτελεσμένο θέατρο που παίζει ο Σύριζα, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτή τη κίνηση που έκανε, η οποία θα αποτελέσει όπλο στη φαρέτρα των μελλοντικών κυβερνήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια! Παρότι είχατε λίγο χρονικό διάστημα να προετοιμαστείτε και παρά τη συκοφαντία που κυκλοφορούσε οτι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είχε κλείσει το οποίο είχε επιρεάσει πολύ κόσμο, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ανέβηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Βολουδάκη παίρνοντας αφορμή από τη βασική θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ σύμφωνα με την οποία η τύπωση χρήματος πρέπει να είναι κρατική θέλω αν ρωτήσω το εξείς: Αυτά που λένε τα ντοκιματέρ MONEY AS DEBT και THE MONEY MASTERS ειναι αληθή; Αν τα έχετε υπόψιν σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς δεν έχω υπόψη μου τα documentaries στα οποία αναφέρεστε. Μήπως να με βοηθούσατε λίγο περισσότερο περιγράφοντας την κεντρική ιδέα των όσων αναφέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tα MONEY AS DEBT και THE MONEY MASTERS είναι δύο ντοκιμαντέρ τα οποία κυκλοφορούν και με ελληνικούς υπότιτλους και έχουν άμεση σχέση με τη βασική θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ περί κρατικής τύπωσης του χρήματος! Η κεντρική ιδέα τους είναι οτι οι κεντρικές τράπεζες μεγάλων κρατών είναι ιδιωτικές (όπως και της Τράπεζας της Ελλάδος) και οτι αυτές τυπώνοντας χρήμα με τόκο στο τέλος καταλήγουν (οι ιδιοκτήτες των τραπεζών αυτών) με όλο το χρήμα μιας κοινωνίας εφόσον ξαναπαίρνουν πίσω το χρήμα που δάνεισαν και με τον τόκο μαζεύουν και το ελεύθερο προϋπάρχον χρήμα. Περιγράφουν κι άλλα οικονομικά φαινόμενα! Προσωπικά απο αυτά τα ντοκιμαντέρ πρωτοπληροφορήθηκα οτι η τύπωση του χρήματος πρέπει να είναι κρατική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάρκος Πριόβολος22 Οκτωβρίου, 2019 15:57

    (τελευταῖο ἄρθρο) Νηπίας ὄντως φρενός οἱ τοιοῦτοι λῆροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι αναφέρεστε ακριβώς; Δεν μπορώ να καταλάβω το συγκεκριμένο σχόλιο σε τι αφορά.

      Διαγραφή