Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/11/2018

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εκφράζει τον αποτροπιασμό και την απογοήτευση της σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Το κείμενο της ανακοινώσεως αυτών των αλλαγών δεν αντέχει σε κριτική, καθώς είναι ξεκάθαρο πως υιοθετήθηκαν πλήρως όλες οι έξωθεν εντολές, που αποσκοπούν στον αποχριστιανισμό της Πατρίδος μας, στη λεηλασία της Εκκλησίας και στην εξαθλίωση και περιθωριοποίηση των Κληρικών της. Συνάμα δε, αποκαλύφθηκε με το ανακοινωθέν της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι εχθρικά διακείμενοι μεταξύ τους Νέα Δημοκρατία και Σύριζα συμφιλιώθηκαν στην Προδοσία της Εκκλησίας, όπως συμφιλιώθηκε ο Πιλάτος με τον Ηρώδη στην Προδοσία και στη Σταύρωση του Χριστού!

Ελπίζουμε ότι τα εξαγγελθέντα είναι απλώς ένα σχεδίασμα και όχι οριστική συμφωνία, όπως ελπίζουμε και στην αντίδραση της Ιεραρχίας, άλλως θα πρόκειται για μία κίνηση πρωτοφανούς καταστρατηγήσεως της Συνοδικότητος της Εκκλησίας –αφού η Ιερά Σύνοδος θα ενημερωθεί εκ των υστέρων για τα σχεδιαζόμενα– και για μια άνευ όρων παράδοση του Ιερού Κλήρου στην βούληση του εκάστοτε Μητροπολίτη, είτε αυτός έχει επίγνωση της αποστολής του ή όχι.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σαλπίζει προς «πάσαν κατεύθυνσιν», ότι η περιουσία της Εκκλησίας προέρχεται από απλούς πιστούς ανθρώπους, που την παρέδωσαν στον Θεό και στους Κληρικούς Του, επειδή θεωρούν αυτούς περισσότερο αξιόπιστους από τους αμοραλιστές Πολιτικούς στη διαχείριση των Ιερών χρημάτων και αποκτημάτων και δεν την παρέδωσαν για να γίνη άνευ όρων Χαριστήριο-συμβιβασμός, απότοκα εκβιασμών υψηλοβάθμων Κληρικών από τούς Κρατούντες. Υπενθυμίζουμε αυτό που θα έπρεπε να μας θυμίζουν οι Ποιμένες μας, ότι όλοι οι διαχειριστές της Ιεράς Περιουσίας θα λογοδοτήσουν στον Θεό μας και προειδοποιούμε ότι θα κινητοποιήσουμε Κλήρο και Λαό για να λογοδοτήσουν και ενώπιον των ανθρώπων!

Δεν θα επιτρέψουμε την εξαθλίωση των αγωνιστών και αδιακόπως μοχθούντων Ιερέων μας, γιατί γνωρίζουμε από πολύ κοντά ότι δεν επιτελούν απλώς ένα λειτούργημα, αλλά καθημερινή Λατρεία προς τον Θεόν μας και εκδαπάνηση υπέρ του Ποιμνίου τους. Συνυπογράφουμε το Ανακοινωθέν του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) και προσκαλούμε όλους τους Κληρικούς σε μια συστράτευση, που θα υλοποιηθεί με το να μας εμπιστευθούν τα πνευματικά και τα σαρκικά παιδιά τους για να συμπεριληφθούν στους υποψηφίους Βουλευτές των εγγύς εκλογών.

Στην πλέον κρίσιμη καμπή της σύγχρονης Ιστορίας μας, το Έθνος μας φαίνεται πως εγκαταλείπει το Στήριγμα και την Δύναμή του, που δεν είναι άλλο παρά ο Τριαδικός Θεός μας και η Πίστη, που μας παρέδωσε μέσω των Αιμάτων, των Έργων και των Λόγων των Πατέρων μας.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα εντείνει τους αγώνες της, με τα λίγα και πενιχρά μέσα που διαθέτει, προκειμένου να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, τόσο από τους έξωθεν τυράννους, όσο και από τους έσωθεν ανεπαρκείς ή προδότες θεσμικούς "υπερασπιστές" της.

Από το Γραφείο Τύπου

7 σχόλια:

  1. O ιερατικος κοσμος παντως δεν γνωρίζει την ύπαρξη της παράταξης.Δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει γι αυτό. και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζοντας πως από το 2012 εστάλησαν 9.000 επιστολές προς όλους τους ιερείς της Ελλάδος, δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία ίσον καμία.

      Διαγραφή
    2. @τζοκερ σκέφτηκες μήπως σε αυτά που στέλνεις με την οποιαδήποτε ταχυδρομική υπάρχουν προσωπικά έξοδα; Μηπως κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ;

      Διαγραφή
  3. Ίσος θα ήταν καλό να αφήσουμε τα πράγματα να χειροτερεψουν ώστε να δει ο λαός τι πραγματικά είναι όλοι οι σημερινοί πολιτικοί... Στην ιστορία, πάντα μετά την καταστροφή και την ισοπέδωση του λαου, υπάρχει η σωστή μεταστροφή των ανθρώπων προς την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετίζω τήν παρέα σας.
    Ἒχω μπουχτίσει τά πολιτικά κόμματα καί δέν ἀσχολοῦμαι πλέον ἐπειδή βλέπω μία κοροϊδία, συμπαιγνία, ἐξαπάτησι τῶν ψηφοφόρων πρός ἲδιον ὂφελος μόνον.
    Ἡ ΚΟΙΝΩΝΙΑ φαίνεται σἀν ἓνα φωτάκι ἐλπίδας στόν ὁρίζοντα.
    Προτίθεμαι νά σᾶς μελετῶ καί νά βάζω "τό μαχαίρι στό κόκκαλο" ἐάν δέν ἒχει ἀντἰρρησι ὁ κ. Βολουδάκης.
    ΙΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση! Αντιθέτως χαίρομαι να συναντώ και να συνομιλώ με ανθρώπους, που έχουν όρεξη και διάθεση να χτίσουν και όχι κλαίνε στα ερείπια!

      Διαγραφή