Μισθοφόροι ... πατριώτες(!;!) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/01/2018

Μισθοφόροι ... πατριώτες(!;!)

Ένα από τα παρατράγουδα της οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης, που πλήττει τα τελευταία χρόνια την Πατρίδα μας, είναι οι πάσης φύσεως μετά Χριστόν "προφήτες", που αυτοαποκαλούνται "σωτήρες" του τόπου ή/και "πατριώτες".

Κάθε καρυδιάς καρύδι δημιουργεί ένα κομματίδιο, μία κίνηση, θόρυβο, κακό και φασαρία, διεκδικώντας μετά μανίας και πολλής γραφικότητας τα 10" δημοσιότητος που (δεν) του αναλογούν! Βέβαια, στην Ελλάδα της Αλίκης, του τρελοκαπελά, του survivor, του facebook, του instagram και όλων των Μέσων "κοινωνικής δικτύωσης" -αυτά που τα σύγχρονα grecoελληνικά ονομάζουν "social media"- μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει το οτιδήποτε, αρκεί να μην ενοχλεί το σύστημα.

Έτσι, παρότι γέμισε ο τόπος "πατριώτες" συνεχίζουν να ψηφίζονται αυτοί που εφαρμόζουν αμιγώς και αποκλειστικά ανθελληνική πολιτική. Γιατί; Γιατί οι "πατριώτες" και οι "σωτήρες" δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο πώς θα λυθούν τα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο.

Ψελλίζουν από γραφικότητες μέχρι ανεδαφικές μη εφαρμόσιμες ανοησίες χωρίς καν να έχουν σκεφτεί σοβαρά και να έχουν καταλήξει αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του Ευρώ και εν γένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή πρέπει να αποχωρήσει. Η παντελώς ανεύθυνη στάση τους απογοητεύει τους ανθρώπους, που πλέον έχουν συνδυάσει την εθνική πολιτική με τις επιεικώς απαράδεκτες ελαφρότητες των πολιτικών τυχοδιωκτών.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο οι "αλμπάνηδες" νεόκοποι καιροσκόποι. Κάποιοι, εδώ και μία δεκαετία έχουμε παραμείνει αταλάντευτοι και σταθεροί στις Αξίες και στην πολιτική που πηγάζει μέσα από αυτές. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και επισημάναμε τους κινδύνους τουλάχιστον δύο χρόνια προτού να συμβούν τα όσα δεινά έπληξαν τον τόπο μας και πολύ νωρίτερα πριν εμφανισθούν οι "σωτήρες" και οι "πατριώτες", που βρίσκονταν είτε στην ανυπαρξία της άγνοιάς τους ή -ακόμα χειρότερα- υπηρετώντας το σύστημα στο οποίο σήμερα -τάχα- εναντιώνονται.

Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους με τον δικό της αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο. Στους αφελείς που πιστεύουν πως την Ιστορία γράφουν οι νικητές, υπονοώντας τους ισχυρούς της γης που έχουν την εξουσία να προπαγανδίζουν τις θέσεις τους, θα θυμίσουμε πως ο Νικητής είναι Ένας: Εκείνος που «ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ», δηλαδή ο Χριστός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου