Η επέλαση του Recep Tayyip Erdoğan - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/12/2017

Η επέλαση του Recep Tayyip Erdoğan

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου "σουλτάνου" στην Πατρίδα μας, αλλά -ως συνήθως- κανείς δεν ασχολήθηκε με την ουσία.

Ο Recep Tayyip Erdoğan ήρθε στην Χώρα μας και προκάλεσε με κάθε του κίνηση, με κάθε του δήλωση, με την συνολική παρουσία του. Ο σουλτάνος έκανε επίδειξη ισχύος σε μία χώρα, που διοικείται από ξενόφερτο πολιτικό σύστημα και αμοραλιστές πολιτικάντηδες, που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να κάνουν δηλώσεις όταν είναι ήδη αργά και η ζημιά έχει γίνει.

Για ποιο λόγο κλήθηκε ο Recep Tayyip Erdoğan στην Ελλάδα; Τι ήθελαν να πετύχουν οι κυβερνώντες; Σε τι αποσκοπούσαν με αυτήν τους την πρόσκληση; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ το -στην καλύτερη περίπτωση- ανόητο σκεπτικό αυτή της επισκέψεως, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον διασυρμό της Πατρίδος μας από τον Τούρκο πρόεδρο και μάλιστα εντός των εδαφών μας. Εκτός αν θέλουν να πιστέψουμε πως πρόκειται για μια επίσκεψη μεταξύ των αρχηγών δύο κρατών, που έχουν άριστη σχέση!

Μην κοροϊδευόμαστε! Με την Τουρκία οι σχέσεις μας δεν μπορεί ποτέ να είναι καλές, αν προηγουμένως δεν επιλυθούν τα χαοτικά ζητήματα που μας χωρίζουν: Πρέπει να φύγουν εντελώς από την Κύπρο μας, να αποδεχθούν πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο και να σταματήσουν την ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της Ελλάδος μέσω του προξενείου στην Θράκη. Όσο αυτά τα θέματα δεν ξεκαθαρίζουν, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε φίλους τους άρπαγες της Πατρίδος μας.

Ο σουλτάνος μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε επίδειξη ισχύος και -ακόμα χειρότερα- στην Θράκη μας έδωσε την χαριστική βολή λέγοντας πως η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων και οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο υπερασπιζόμενοι τα τουρκικά συμφέροντα!

Είτε μας αρέσει ή όχι, ο Erdoğan υπηρετεί μεν πρωτίστως τον εαυτό του, ωστόσο όχι σε βάρος της πατρίδος του. Είναι προκλητικός και αδίστακτος και γι' αυτό δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να εκμεταλλευτεί την χρονική συγκυρία και το δώρο που του έκανε το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος, που παραπαίει και μαζί του παρασύρει ολόκληρο τον τόπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μία θριαμβευτική πορεία εντός των συνόρων μας και γελοιοποίησε τους πάντες και τα πάντα. Έθεσε όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Τουρκία και έδειξε πως παραμένει αδιάλλακτος και ανυποχώρητος στις διεκδικήσεις του. Γιατί να μην είναι; Άλλωστε απέναντί του βρήκε μόνο "τρομαγμένα γατάκια", που απλά προσπάθησαν με φανταχτερές δηλώσεις να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από την νέα ... εθνική τραγωδία! Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το διήμερο που ζήσαμε χθες και προχθές (7 & 8 Δεκεμβρίου 2017).

Ωστόσο ας μη γελιόμαστε. Είναι θέμα χρόνου η Τουρκία να κάνει ακόμα ένα επεκτατικό βήμα σε βάρος της Ελλάδος. Προσωπικά θεωρώ πως αυτό δεν θα γίνει όσο είναι στην εξουσία ο σουλτάνος, παρά την προκλητική στάση του. Δεν είμαι προφήτης, ούτε ανήκω στην μερίδα των ανθρώπων που ζει ερμηνεύοντας προφητείες και δοξασίες. Όμως η πορεία των πραγμάτων δείχνει πως σύντομα θα ζήσουμε προσπάθειες για ιδιαίτερα σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου