Άλλο ο γάιδαρος και άλλο ... η καμήλα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/10/2017

Άλλο ο γάιδαρος και άλλο ... η καμήλα!

«Well this is a very challenging question. Believe me I think that the better for Greece now is to conclude successfully the program with the participation of IMF if this means better decisions for the debt relief, for the necessary debt relief. This is our goal, so we have already concluded the 80% of the reforms, so we don't have something to fear about that. Everything that was difficult for us happened. There is an expression in Greece "we have already eaten the camel and now there is the queue", so there is no difficulty to me to answer directly on that» [sic].

Τα παραπάνω βάναυσα κακοποιημένα αγγλικά ανήκουν (και πάλι) στον αριστερό(;) πρωθυπουργό της Ελλάδος, που φρόντισε για ακόμα μία φορά να διασύρει στο εξωτερικό την υπόληψη και την ήδη βαθειά καταρρακωμένη αξιοπρέπεια της Πατρίδος μας.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από τα αγγλικά, φαίνεται πως αγνοεί και τις Ελληνικές παροιμίες. Απαντώντας σε ερώτημα, που του ετέθη σχετικά με το αν επιθυμεί ή όχι την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα "διάσωσης" της Ελληνικής οικονομίας, σε άπταιστα ασυνάρτητα φραγκολεβαντίνικα κατακρεούργησε τόσο την αγγλική γλώσσα, όσο και την Ελληνική παροιμία «φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά» λέγοντας σε αυτολεξί μετάφραση πως «φάγαμε την καμήλα και μας έμεινε η σειρά», μη γνωρίζοντας προφανώς την διαφορά ανάμεσα στις καμήλες και στα γαϊδούρια, αλλά και ανάμεσα στις έννοιες "queue" και "tail".



Πίσω από το κωμικό της υποθέσεως κρύβεται επιμελώς η τραγική πραγματικότητα, που επιφυλάσσει ένα οδυνηρό μέλλον για την Πατρίδα μας. Η υλοποίηση της προ πολλών δεκαετιών σχεδιασμένης "ενωμένης Ευρώπης" προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και από ότι φαίνεται το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος έχει συναινέσει ακόμα και σε σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές.

Άραγε ο σημερινός νεοέλληνας θα αντισταθεί σε μια ενδεχόμενη αλλαγή των συνόρων της Πατρίδος μας, όταν για λίγα ευρώ ανέχεται τον κάθε Jumbo, που αμετανόητος συνεχίζει να προκαλεί ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με τις πράξεις και τα λόγια του;

Ένας λαός που δεν είναι σε θέση να αποκλείσει εμπορικά (boycottage) έναν προκλητικό επιχειρηματία μόνο και μόνο επειδή εκεί ψωνίζει φθηνά, θα τολμήσει να προβάλλει αντίσταση στους Φράγκους όταν θα του χαρίσουν τα "χρέη" με αντάλλαγμα τον διαμελισμό της Ελλάδος;

1 σχόλιο: