Τι συμβαίνει με τον σουλτάνο; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/05/2017

Τι συμβαίνει με τον σουλτάνο;

Ο Recep Tayyip Erdoğan "αγνοείται" επισήμως, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή των προγραμματισμένων συναντήσεών του.

Μετά την αιφνιδιαστική αποχώρησή του από το προγραμματισμένο γεύμα, που έκλεινε την Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως, αναβάλλοντας μία σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις, όπως με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της Μολδαβίας Игорь Никола́евич Додон (Igor Nikolaevich Dodon), αλλά και τον Ρώσο πρωθυπουργό Дми́трий Анато́льевич Медве́дев (Dmitriy Anatolyevich Medvedev).

Επίσης, χθες (23/5/2017) ακυρώθηκε προγραμματισμένη ομιλία του σουλτάνου στην Stefaniaplein, χωρίς αυτό να οφείλεται στις Βελγικές Αρχές, που εξέφραζαν φόβους για αυτή την εκδήλωση. Ο πρόεδρος της Τουρκίας σχεδίαζε εκμεταλλευόμενος την Σύνοδο του ΝΑΤΟ να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του στις Βρυξέλλες, κάτι που ανησυχούσε ιδιαίτερα τις Αρχές. Τελικά η ομιλία αυτή δεν έγινε ποτέ, ενώ ματαιώθηκε χωρίς καμία επίσημη εξήγηση από την τουρκική πλευρά.

Το 2012 οι WikiLeaks είχαν διαρρεύσει απόρρητα e-mails, που έκαναν λόγο για σοβαρή ασθένεια του Τούρκου σουλτάνου. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιευθέντα ο Τούρκος πρόεδρος έπασχε από καρκίνο στο παχύ έντερο και μάλιστα οι γιατροί του έδιναν μόλις δύο χρόνια ζωής.

Το ζήτημα σίγουρα πρέπει να απασχολήσει και την Πατρίδα μας, καθώς μία πολιτική αναταραχή στην Τουρκία είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε "θερμό" επεισόδιο ή/και, ακόμα χειρότερα, σε σύρραξη. Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το ζήτημα, που από ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει αρκετά και τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου