Η δημοκρατία(;) του facebook - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/03/2017

Η δημοκρατία(;) του facebook

Πριν από λίγη ώρα έλαβα ένα αρκετά περίεργο μήνυμα από κάποιον τακτικό αναγνώστη του blog, που επιβεβαιώθηκε πριν ολοκληρώσω την συγγραφή του παρόντος και από δεύτερη πηγή, ακόμα πιο αξιόπιστη αφού την γνωρίζω καλά και την εμπιστεύομαι απόλυτα.

Συγκεκριμένα μου κατήγγειλαν την αυτόματη ενέργεια του facebook -όπως μπορείτε να δείτε και στην διπλανή φωτογραφία- που με "συνοπτικές διαδικασίες" απαγορεύει την μετάβαση στο παρόν blog γιατί όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοί του «πρόκειται για σύνδεσμο που οδηγεί σε κακόβουλο περιεχόμενο».

Πώς, όμως, χαρακτηρίζεται "κακόβουλο" το περιεχόμενο ενός blog, που όπως όλοι μπορείτε να διαπιστώσετε φιλοξενείται στους servers της Google που έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες; Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα λογοκρισίας σε κάθε τόπο, που δεν συμφωνεί με το παγκόσμιο καθεστώς που κρύβεται πίσω από το "πολιτικώς ορθό". Θυμηθείτε τι έκαναν οι ιθύνοντες του facebook όταν μπλόκαραν το ειδησιογραφικό πρακτορείο της RT (Russia today) για όλο το χρονικό διάστημα που μετέδιδε απευθείας την ορκωμοσία του Trump.

Ας είναι! Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας απτόητοι, αφού έχουμε και την επιβεβαίωση του συστήματος πως έχει νόημα το ό,τι κάνουμε!

2 σχόλια:

  1. Καί τότε πώς έγινε κι εγώ είχα πρόσβαση (από τό fb) απρόσκοπτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ θα ήθελα να γνώριζα κι εγώ την απάντηση στο ερώτημά σας κ. Λιάκο. Ωστόσο, επειδή τόσο τα προβλήματα, όσο αυτό που αναφέρετε εσείς είναι μία πραγματικότητα, εκτιμώ πως οι απαγορεύσεις δεν είναι μόνιμες, αλλά προσωρινές, απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν πρόβλημα και εντυπώσεις.

    Δεν έχω επαρκέστερη απάντηση, ούτε κάτι ουσιαστικότερο για να συνεισφέρω στην απορία σας παρά μόνο τα όσα αναφέρει και ο Dr. Roberts στην συνέντευξή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή