Η Ανάσταση του Αρμαγεδδώνα! (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/03/2017

Η Ανάσταση του Αρμαγεδδώνα! (3)

Πού είναι, λοιπόν, η αντιπολίτευση στη νεοσυντηρητική ιδεολογία που οδηγεί την Αμερικανική εξωτερική πολιτική προς την παγκόσμια ηγεμονία; Υπάρχουν λίγοι από εμάς, αλλά έχουμε εκδιωχθεί ως "πράκτορες του Пу́тин". Με άλλα λόγια, όσοι έχουν επαρκή νοημοσύνη να καταλάβουν ότι η Washington δεν πρόκειται να επιτύχει ηγεμονία πάνω στη Ρωσία και στην Κίνα ή ακόμη και στο Ιράν, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο προσπαθώντας το, έχουν υποβιβαστεί στην τάξη του προδότη.

O λόγος που εξακολουθεί να υπάρχει ζωή στη γη μετά από περισσότερο από μισό αιώνα ύπαρξης των πυρηνικών όπλων είναι ότι Αμερικανοί προέδροι και οι Σοβιετικοί ηγέτες εργάστηκαν από κοινού προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, υπήρξαν πολλοί ψευδείς συναγερμοί εισερχόμενων ICBMs (σημ. ΜΒΒ: διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι). Ωστόσο, επειδή η ηγεσία και των δύο χωρών εργαζόταν από κοινού ώστε να αποφύγουν την πυρηνική σύρραξη, οι απειλές δεν γίνονταν πιστευτές τόσο από τους Σοβιετικούς όσο και από τους Aμερικανούς.

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οι τελευταίοι τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ, και τώρα προφανώς επίσης και ο Trump, εργάστηκαν υπερωρίες για να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Επιπλέον, αυτό έγινε με τρόπους που έπεισαν την Ρωσική κυβέρνηση ότι η Washington είναι εντελώς αναξιόπιστη. Τα συνεχιζόμενα φαύλα ψέματα για τις Ρωσικές συνδέσεις του Trump και τους συνεργάτες του είναι τόσο καταφανώς αναληθή ώστε να είναι γελοία, αλλά οι Ρώσοι βλέπουν ότι παρά την αναλήθεια των κατηγοριών, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τrump έχει καθαιρεθεί και ο ίδιος ο Trump μπορεί να είναι ο επόμενος.

Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι παρατηρούν ότι στην Αμερική τα γεγονότα δεν είναι σχετικά με τα αποτελέσματα. Οι Ρώσοι έχουν ήδη βιώσει αυτή την τακτική πάνω τους, με τα ψέματα σχετικά με τον Пу́тин, την Ουκρανία, την Γεωργία και τις Ρωσικές προθέσεις προς την Ευρώπη. Ο Пу́тин συνήθως ονομάζεται "κακοποιός", "δολοφόνος", "ο νέος Hitler", από τους πολιτικούς των ΗΠΑ, από τις presstitutes και από τους υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Καταταγμένοι στρατηγοί των ΗΠΑ περιγράφουν την Ρωσία ως "κύρια απειλή για τις ΗΠΑ". Οι διοικητές του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι ο Ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής ή και την Πολωνία, ανά πάσα στιγμή. Αυτές οι παράλογες κατηγορίες και οι προβλέψεις δείχνουν στους Ρώσους ότι η Δύση ετοιμάζει τους πληθυσμούς της για μια επίθεση στη Ρωσία.

Σε μια τέτοια τεταμένη κατάσταση, πώς θα ερμηνευτούν οι ψευδείς συναγερμοί; Θα πιστέψουν οι Αμερικανοί τους ψευδείς συναγερμούς αυτή την φορά, τώρα που είναι πεπεισμένοι ότι ο Пу́тин και η Ρωσία είναι η ενσάρκωση του διαβόλου; Οι Ρώσοι πεπεισμένοι ότι έχουν στηθεί για επίθεση θα τους πιστέψουν αυτή τη φορά;

Αυτός είναι ο ακραίος κίνδυνος που οι παράφρονες νεοσυντηρητικοί, η ηλίθια φιλελεύθερο-προοδευτικό-αριστερά, το άπληστο σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφαλείας, καθώς και οι επιθετικοί στρατηγοί έχουν εκθέσει την ζωή στη γη.

Και οι λίγες φωνές που προειδοποιούν για τον κίνδυνο απορρίπτονται ως "Ρώσοι πράκτορες".

[ προηγούμενη σελίδα ] [ αρχή άρθρου ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου