Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/02/2017

Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει

Η εμπειρία του Dr. Paul Craig Roberts σχετικά με την εκτίμηση των πολιτικών πεπραγμένων στις ΗΠΑ τον οδήγησε στο να γράψει τον "επικήδειο" της προεδρίας του Donald John Trump. Στο εμπεριστατωμένο άρθρο του με τίτλο «The Trump Presidency: RIP» (Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει) παρουσιάζει τα λάθη που έχει ήδη κάνει ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, που από ό,τι φαίνεται θα του κοστίσουν την πρόωρη λήξη της θητείας του.

Σας παρουσιάζω αυτούσιο το άρθρο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Έχει υπερεκτιμήσει την προεδρική εξουσία του ο Donald Trump; Η απάντηση είναι ναι.
Είναι πολιτικά άπειρος ο βασικός σύμβουλος του Trump, Steve Bannon; Η απάντηση είναι ναι.
Μπορούμε να συμπεράνουμε από τις απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα ότι ο Trump βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα.

Πόσο μεγάλο θα είναι το τίμημα;

Οι New York Times αναφέρουν ότι «οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες … έψαχναν να μάθουν αν η εκστρατεία του Trump έγινε σε συνεννόηση με τους Ρώσους σχετικά με την πειρατεία ή με άλλες προσπάθειες προκειμένου να επηρεάσουν τις εκλογές».

O πρώην κατάσκοπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) John Schindler έγραψε στον Twitter ότι ένας ανώτερος συνάδελφός του των μυστικών υπηρεσιών του έστειλε ένα email δηλώνοντας ότι το "κράτος εν κράτει" είχε αναγγείλει πυρηνικό πόλεμο εναντίον του Trump και ότι «Θα πεθάνει στη φυλακή».

Είναι πιθανό αυτό να συμβεί.

Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφαλείας αποφάσισε ότι η ροή των κερδών και εξουσίας από τον πόλεμο και τις απειλές του πολέμου ήταν πολύ μεγάλη για να εγκαταλειφθεί για μια εποχή ειρήνης. Αυτό το σύμπλεγμα χειραγώγησε έναν αδύναμο και άπειρο πρόεδρο, τον Τruman, σε έναν άσκοπο Ψυχρό Πόλεμο με την Σοβιετική Ένωση. Το ψέμα δημιουργήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον αφελή Αμερικανικό λαό, ότι ο διεθνής κομμουνισμός είχε σκοπό την κατάκτηση του κόσμου. Αυτό το ψέμα ήταν προφανές επειδή ο Stalin είχε καθαρίσει και δολοφονήσει τον Leon Trotsky και όλους τους κομμουνιστές που πίστευαν στην παγκόσμια επανάσταση. «Σοσιαλισμό σε μια χώρα», δήλωσε ο Stalin.

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου