Καλά Χριστούγεννα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/12/2016

Καλά Χριστούγεννα!

Έφθασε και πάλι η παραμονή των Χριστουγέννων. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η γιορτή που ξημερώνει σε λίγες ώρες είναι η επί γης Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού και όχι η εξέγερση των Μακκαβαίων κατά των Σελευκιδών (το γνωστό από τους Εβραίους των ΗΠΑ ως Hanukkah), ούτε κάποια παγανιστική ειδωλολατρική εκδήλωση λατρείας στην ... "μητέρα", του σύγχρονου θολοκουλτουριάρη ανθρώπου, φύση!

Είτε αρέσει, ή όχι, στην ανθρωπότητα και σε αυτούς που την διοικούν, σε λίγες ώρες θα εορτάσουμε και πάλι την έλευση στην γη του μοναδικού Σωτήρα των ανθρώπων, του Χριστού μας. Η γιορτινή ευχή που πρέπει να συνοδεύει όλους μας είναι "Καλά Χριστούγεννα" και όχι απλά "καλές γιορτές". Όποιος ψάχνει την "μαγεία" των Χριστουγέννων στο στολισμένο δέντρο ή στην φωτεινή μύτη του Rudolf θα απογοητευθεί, γιατί θα διαπιστώσει πως είναι μια νύχτα που απλά θα περάσει αφήνοντας πίσω της μόνο μελαγχολία.

Αντίθετα η χαρά μένει ανεξάντλητη και αμείωτη αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο Χριστός μας, παρότι ήταν Θεός και δεν είχε κανέναν από εμάς ανάγκη, καταδέχθηκε, ενώ είναι Θεός να γίνει και άνθρωπος και να ανυψώσει όλους από τα ταπεινά και πολλές φορές ανούσια προβλήματά μας.

Κάποτε στην Ελλάδα μας τα Χριστούγεννα εορτάζονταν με πολύ πιο φτωχικό τρόπο, αλλά με περίσσευμα χαράς εκ μέρους των ανθρώπων. Στις μέρες μας χάθηκε μέχρι και η πλαστή ευημερία, που έταζαν και υπόσχονταν τα ψεύτικα και ουτοπικά ανθρώπινα πολιτικά συστήματα. Την θέση της έχει πάρει η αβεβαιότητα και η ανησυχία πως τα πράγματα οδηγούνται προς μία ακόμα αιματηρή παγκόσμια σύρραξη.

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε πως η λύση ακόμα και στα γήινα προβλήματα σε καμία περίπτωση δεν θα προκύψει από τους ανθρώπους; Δεν είναι θρησκευτικός φανατισμός, ούτε ρατσιστικό παραλήρημα η επιθυμία να γιορτάσουμε φέτος στην πολύπαθη Ελλάδα μας πραγματικά Χριστούγεννα και όχι ό,τι καταλαβαίνει ή θέλει ο καθένας.

Φτάνει πια με την λατρεία των ημερών γενικά και αόριστα! Φτάνει πια με τις hijab και τις niqāb, που έχουν κατακλύσει τις Ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές πόλεις, χωριά και νησιά αλλοιώνοντας τους πληθυσμούς! Φτάνει πια με τις επτάφωτες λυχνίες τα συναφή, που επιχειρούν μεταμφιεσμένες με τον μανδύα της "πολυπολιτισμικότητος" να σκεπάσουν το πραγματικό νόημα της αυριανής εορτής και να του δώσουν ένα άρωμα ... παρελθόντος!

Μόνο κινούμενοι προς τα πίσω, στα βάθη της ανθρώπινης Ιστορίας, θα διαπιστώσουμε ομοιότητες με τους "σύγχρονους" αναχρονιστικούς τρόπους εορτασμού των Χριστουγέννων. Οι άξεστοι βάρβαροι λαοί της Δύσης δεν διέφεραν σε τίποτε από τον "μοντέρνο" άνθρωπο του 21ου αιώνα που έχει παντελώς απολέσει την ταυτότητά του!

Φτάνει πια με την οπισθοδρόμηση και την λατρεία του παρελθόντος! Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, να κοιτάξουμε ψηλά, να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι (άνω θρώσκοντες) και όχι υποτελείς των υποχθόνιων απόγονων των Λατίνων και των Φράγκων.

1 σχόλιο: