Δικαιοσύνη; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/09/2016

Δικαιοσύνη;

Ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να δικαστούν περίπου 30 κατηγορούμενοι για βαρύτατες πράξεις. Συγκεκριμένα, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη επτά κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα τέσσερα κακουργήματα (1) της ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, (2) της απάτης κατ' εξακολούθηση, (3) της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και (4) της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο εισαγγελέας ζητάει, επίσης, να δικαστούν είκοσι ακόμα κατηγορούμενοι, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες ομάδων, καθώς και ποδοσφαιριστές, για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου. Παράλληλα, προτείνει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία ακόμη έξι κατηγορούμενοι, αλλά και να πάψει η ποινική δίωξη ενός ατόμου, που απεβίωσε.

Όποιος πιστεύει πως αυτή η πρόταση θα γίνει αποδεκτή, προφανώς λησμονεί πως εδώ είναι ... Ελλάδα. Πολλοί από τους κατηγορούμενους έχουν βρεθεί ξανά στο ειδώλιο και μάλιστα με βαρύτερες κατηγορίες, αλλά αντί να καταδικαστούν, σύμφωνα με τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος τους, παραμένουν πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής του τόπου.

Στην Ελλάδα όπου η "απόλυτη διαφάνεια" εκφράζεται από το ήθος του νομικού συμβούλου του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι πρακτικά αδύνατον να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι. Εδώ καταδικάζονται μόνο τα εξιλαστήρια θύματα και οι αφελείς, που προσεγγίζουν την δημόσια ζωή προσβλέποντας στην αποκατάστασή τους, για να καταλήξουν τελικά στην φυλακή έχοντας επωμισθεί τις ατασθαλίες των "βαρώνων" της απάτης.

Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες υποκριτικών κινήσεων και πράξεων εντυπωσιασμού, που απλά αποσκοπούν στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Το σάπιο πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεριζωθεί εντελώς και από όλες τις εκφράσεις της δημόσιας ζωής.

Αλλιώς θα βλέπουμε μονίμως το ίδιο έργο, με άλλους πρωταγωνιστές ... σε άλλα κανάλια!

1 σχόλιο:

  1. Όποιος σήμερα άκουσε το δελτίο αθλητικών ειδήσεων του «sport-fm» στα ερτζιανά, ήδη βλέπει ότι επαληθεύονται αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Μ. Βολουδάκης. Ο υπό κατηγορία πρόεδρος του ΟΣΦΠ προανήγγειλε μήνυση κατά του εισαγγελέως κ. Στ. Δασκαλόπουλου, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία (εκ μέρους του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου) εις βάρος του !!! Ο κ. Ντογιάκος βεβαίως είναι ο καθ’ ύλην προϊστάμενος του κ. Δασκαλόπουλου. Τι πιο φυσιολογικό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν λέει καμιά κουβέντα για την ταμπακιέρα. Βοά ο τόπος για το βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου , αλλά και για την όζουσα βιτρίνα του. Και βέβαια δεν πρόκειται για κάποια αντιπαράθεση συλλογικών σττρατοπέδων. Πρόκειται για ολοκληρωτική σύγκρουση μέχρις εσχάτων συμφερόντων που νέμονται δημόσιες συχνότητες τηλοψίας, διαχειρίζονται στρατούς «οπαδών», διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων από χορηγίες, αναλαμβάνουν εργολαβίες τεχνικών έργων, προωθούν τα εφοπλιστικά τους συμφέροντα, εκλέγονται σε δημοτικές αρχές μέσω αντιπροσώπων τους και διαμορφώνουν εντέλει ένα « profil» δημόσιας συμπεριφοράς προκλητικό, ιταμό και επιθετικό. Είμαι φίλος του Πανιωνίου και δεν μπλέκω τις οπαδικές μου προτιμήσεις με το πρακτέον και το δέον γενέσθαι στον δικαστικό τομέα. Εάν ο πρόεδρος της ομάδας που συμπαθώ, «συνελήφθη κλέπτων οπώρας» ναι, τότε να παυθεί, να δικασθεί και να επανέλθει στην θέση του εάν αποδειχθεί η αθωότητά του. Εάν δε ο σύλλογος επωφελήθηκε από τις άνομες ενέργειες , τότε να υποβιβασθεί και αυτός στην Α’ Αθηνών. Την ομάδα δεν θα πάψω να την αγαπώ έστω κι αν πέσει στην Γ’ Αθηνών. Αυτό που συμβαίνει όμως με τις αθρόες ανακοινώσεις των βετεράνων του ΟΣΦΠ, των οργανωμένων φιλάθλων που απειλούν τα πάντα επειδή προτείνεται η τήρηση κάποιων πειθαρχικών μέτρων για τον μεγαλομέτοχο του ΟΣΦΠ ( προκειμένου να γίνουν σεβαστές κάποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης) ξεπερνά κάθε όριο της λογικής και της νοημοσύνης. Η τύφλωση και η πόρωση έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πτυχές του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή