Ρωσία-Τουρκία συμμαχία(;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/08/2016

Ρωσία-Τουρκία συμμαχία(;)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Влади́мир Влади́мирович Пу́тин και του Τούρκου σουλτάνου Recep Tayyip Erdoğan στην Αγία Πετρούπολη έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα όρια του τυπικού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον σουλτάνο είπε: «Η επίσκεψή σας, που έρχεται μέσα σε μια πολύ περίπλοκη κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει ότι όλοι μας θέλουμε να αναβιώσει ο διάλογος μεταξύ μας και να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας, για χάρη του Τουρκικού και του Ρωσικού λαού».

Ο Пу́тин πρόσθεσε ότι ήταν «ένας από τους πρώτους [αρχηγούς κρατών], που κάλεσα τον πρόεδρο [Erdoğan] και επαναβεβαιώνω την υποστήριξη μου προκειμένου να ξεπεραστεί η εσωτερική πολιτική κρίση, που σχετίζεται με το [στρατιωτικό] πραξικόπημα».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος ανταπάντησε λέγοντας: «Εκφράζω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς για την ευκαιρία, που μου δώσατε προκειμένου να βρίσκομαι μαζί σας και να σας συναντήσω», ενώ σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο πρακτορείο TASS επεσήμανε πως «αυτή θα είναι μια ιστορική επίσκεψη, ένα νέο ξεκίνημα. Πιστεύω ότι μια νέα σελίδα θα ανοίξει [κατά την διάρκεια] των διαπραγματεύσεων με τον φίλο μου τον Влади́мир [Пу́тин]».

Σίγουρα η Ρωσία αναζητά συμμάχους στην διαρκή αντιπαράθεσή της με την Δύση. Σίγουρα αν είχαν ευοδωθεί οι διαπραγματεύσεις για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ του Ronald Wilson Reagan, που είχε την πρωτοβουλία, και του Михаи́л Серге́евич Горбачёв, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχώς, όμως, το Ένα τοις εκατό απέτρεψε αυτήν την προσέγγιση, που σίγουρα θα άλλαζε τα σχέδια της μίας παγκοσμίου κυβερνήσεως.

Η επιλογή, ωστόσο, της Τουρκίας ως συμμάχου της Ρωσίας είναι κάτι, που θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ, τόσο για τον πραγματικό ρόλο της Ρωσίας στην διεθνή πολιτική σκηνή, όσο και για το μέλλον της Ελλάδος. Η Ελλάδα μας καταδυναστεύεται από το προδοτικό μασωνικό φιλοευρωπαϊκό κατεστημένο (που δεν διστάζει να φοράει και πατριωτικό προσωπείο) και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποτελέσει στόχο του διαρκώς ενισχυόμενου Τούρκου σουλτάνου.

Δυστυχώς, ο δεσμός μέσω της Ορθοδοξίας αποδεικνύεται -μάλλον- πολιτικό εφεύρημα, παρά πραγματικότητα. Εάν η συμμαχία της Ρωσίας με την Τουρκία προχωρήσει και σε στρατιωτικό επίπεδο, τότε δύσκολα θα αποφευχθεί μία γενικευμένη σύρραξη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το 25% των πυρηνικών του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για την Τουρκία αλλά, κυρίως, για την Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου