Αλλαγή φρουράς(;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/08/2016

Αλλαγή φρουράς(;)

Το περιβόητο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κυριαρχεί, όπως είναι φυσικό, τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημερώσεως(;) στην πατρίδα μας. Ο λόγος δεν είναι απλά η συνήθης έλλειψη ειδήσεων του Αυγούστου (από εκεί φαίνεται το πόσο στημένο είναι όλο το κύκλωμα της "ενημέρωσης"), ούτε το ότι η "κόντρα" και οι δολοπλοκίες μεταξύ των καναλιών και των ολυμπιονικών δεν προσφέρουν την αναμενόμενη ακροαματικότητα-αναγνωσιμότητα.

Οι τηλεοπτικές άδειες είναι ένα κομμάτι από το συνολικό σχέδιο, που έχει κληθεί να υλοποιήσει η παρούσα συγκυβέρνηση. Στηριγμένη σε εντολές έξωθεν, η συγκυβέρνηση της συμφοράς έχει εντολή να αλλάξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται (αλλά παραδόξως εξακολουθούν και ψηφίζουν) τους πολιτικάντηδες και, προφανώς, οι λέσχες και οι στοές, που καθορίζουν την τύχη των ανθρώπων παγκοσμίως, πρέπει να κάμουν κάτι πριν να βρεθεί κάποιος εκτός του συστήματος και τους βάλει σε περιπέτειες.

Προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή του πολιτικού συστήματος υπάρχουν πολλές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν, και, μάλιστα, σε διάφορα μέτωπα. Ένα από αυτά είναι και ο έλεγχος της προπαγάνδας. Είτε το θέλουμε, ή όχι, εξαιτίας της ανόητης στάσης ημών των πολιτών, όποιος ελέγχει την τηλεόραση ελέγχει και τον λαό. Οι Έλληνες δεν εννοούν να κλείσουν το χαζόκουτο, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής προπαγάνδας, ούτε να φιλτράρουν μέσω της σκέψης τα όσα ακούν, βλέπουν και διαβάζουν ως "ειδήσεις".

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για τους πολιτικάντηδες η τελική διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού σκηνικού φαίνεται από τις αντιδράσεις και τις κινήσεις τους, που πολλές φορές είναι αρκετά ... ύποπτες. Πρόσφατο παράδειγμα ο συγκυβερνήτης της ανθελληνικής κυβερνήσεως, ο πρόεδρος των ανεύθυνων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας(!) της πατρίδος μας, που δεν δίστασε να "καρφώσει" δημόσια τον "φίλο" και κουμπάρο του, υποψήφιο για τηλεοπτική άδεια, κατηγορώντας τον για το πολύ σοβαρό αδίκημα της διακίνησης και χρήσης "μαύρου χρήματος".

Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά μάλλον για ακόμα μία φορά δεν θα τα απαντήσει κανείς. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο σοβαρή καταγγελία από κυβερνητικό στέλεχος και να μην επεμβαίνει εισαγγελέας; Πως διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας έκδοσης των νέων αδειών όταν ένας βασικός υποψήφιος είναι κατηγορούμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για "ξέπλυμα χρήματος"; Τόσο πολύ εθίγη ο υπουργός Αμύνης από το δημοσίευμα του κουμπάρου του σχετικά με τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την διένεξη; Τώρα ανακάλυψε ο πρόεδρος των ανεύθυνων Ελλήνων πως ο "φίλος" του διακινεί "μαύρο χρήμα" ή απλά τώρα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ως εκ τούτου διαλύεται η λυκοφιλία;

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υπόθεση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της παρέμβασης της Ε.Ε., που συσχετίζει το ζήτημα με την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών μάλλον θα επανέλθει στο προσκήνιο σύντομα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού. Όχι πως θα αλλάξει κάτι με τις εκλογές, αλλά είναι η ευκαιρία και ο τρόπος να συνετίσει το σύστημα τους πολιτικάντηδες, που παρεκκλίνουν έστω και ελαφρά από την διατεταγμένη υπηρεσία τους. Συχνά-πυκνά το διεθνές κατευθυντήριο υπενθυμίζει στις μαριονέτες του πως όταν δεν είναι "χρήσιμες" μπορούν να αντικατασταθούν και αυτό επαναφέρει άπαντες στον ... "σωστό" δρόμο!

Τον τελευταίο καιρό ενθυμούμαι πολύ συχνά την λαϊκή ρήση, που λέει πως «αν ήξερε το βόδι την δύναμή του δεν θα άφηνε να το ζέψουν». Έλα που δεν βλέπω την δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου