6 Αυγούστου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/08/2016

6 Αυγούστου

Στις 6 Αυγούστου του 1945 το "Enola gay" εξαπολύει στην Hiroshima την ατομική βόμβα με τραγικό απολογισμό 78.150 νεκρούς, 9.284 τραυματίες, ενώ 13.939 εξαφανίστηκαν εντελώς αφού είτε κάηκαν, ή εξατμίστηκαν, ή έλιωσαν εντελώς! Όλα αυτά στο πλαίσιο «της διασφάλισης της ειρήνης και του τερματισμού του πολέμου», όπως ισχυρίζονται μέχρι σήμερα οι δυτικοί προβοκάτορες εγκληματίες.

6 Αυγούστου 2016: Κάποιοι άλλοι, gay και μη, δυτικοί πολιτικάντηδες κάνουν δακρύβρεχτες επετειακές δηλώσεις, που φυσικά δεν εννοούν καθόλου. Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια και η "συμπόνοια" τους παντελώς υποκριτική.

Σήμερα βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο κατώφλι ενός γενικευμένου πυρηνικού πολέμου. Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδος στην γειτονική μας Τουρκία, με την κινητικότητα στην βάση του İncirli όπου φυλάσσεται σχεδόν το 25% των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ, είναι ακόμα μία ένδειξη πως η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, που είναι πολύ ξεφτισμένη!

Παρά την πρόοδο, που έχει σημειωθεί σε ότι αφορά στην μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων, από την περίοδο του Ψυχρού πολέμου, τα παγκόσμια αποθέματα σε πυρηνικές κεφαλές παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα: περίπου 15.350 πυρηνικές κεφαλές είχαν απογραφεί στις αρχές του 2016. Από αυτές, περισσότερες από 10.000 είναι σε στρατιωτικές αποθήκες, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να αποσυναρμολογηθούν και να διαλυθούν. Σχεδόν 4.000 κεφαλές έχουν ήδη αναπτυχθεί από επιχειρησιακές δυνάμεις, με τις 1.800, που ανήκουν στις ΗΠΑ, στην Ρωσία, στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, καθώς και στην Γαλλία, να βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή, που σημαίνει πως είναι έτοιμες για χρήση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Περίπου το 93% όλων των πυρηνικών κεφαλών ανήκουν στην Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την κάθε μία να έχει περίπου 4.500-4.700 κεφαλές σε στρατιωτικά αποθέματα. Καμία άλλη χώρα, που διαθέτει πυρηνικό εξοπλισμό, δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από μερικές εκατοντάδες πυρηνικά όπλα προκειμένου να διαφυλαχθεί η εθνική ασφάλεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειώσει τα αποθέματα των πυρηνικών κεφαλών τους, αλλά ο ρυθμός της μείωσης επιβραδύνεται σε σχέση με τα τελευταία 25 χρόνια. Η Γαλλία και το Ισραήλ έχουν σχετικά σταθερά αποθέματα, ενώ η Κίνα, το Πακιστάν, η Ινδία και η Βόρεια Κορέα έχουν αυξήσει τα πυρηνικά αποθέματά τους.

Όλα τα κράτη, που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τις υπάρχουσες δυνάμεις τους, ενώ εμφανίζονται διατεθειμένα να διατηρήσουν το οπλοστάσιο των πυρηνικών στο αρκετά απροσδιόριστο μέλλον.

Ο ακριβής αριθμός των πυρηνικών όπλων, που έχει στην κατοχή της κάθε χώρα κρατείται ως εθνικό μυστικό σε πολύ στενό κύκλο. Ωστόσο, και παρά τον περιορισμό αυτό, υπάρχουν κάποιες διαθέσιμες πληροφορίες σε ότι αφορά στα πυρηνικά οπλοστάσια των χωρών, όπου κανείς μπορεί να βγάλει διάφορα συμπεράσματα σχετικά με τα παγκόσμια αφοπλιστικά και εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ουσία είναι πως ο άνθρωπος δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Απεναντίας τα επαναλαμβάνει και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερα. Μέχρι σήμερα ο πλανήτης έχει βιώσει την έκρηξη δύο πυρηνικών βομβών και αρκετών πυρηνικών ατυχημάτων. Αυτό, που αναμένεται είναι ένας γενικευμένος πόλεμος με πρωταγωνιστές τα όπλα μαζικής καταστροφής. Κατά τα άλλα ... η ανθρωπότητα προόδευσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου