Ήρθε η ώρα τους! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/07/2016

Ήρθε η ώρα τους!

Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι τα επόμενα θύματα του Ευρωπαϊκού "ονείρου", που φαίνεται πια πως είναι ένας φρικτός εφιάλτης! Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times" η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις των "φίλων" και "συμμάχων" τους στην Ε.Ε., λόγω του ότι δεν πέτυχαν τους δημοσιονομικούς στόχους τους. Αλήθεια, ποιο είναι το πραγματικό όφελος από την ίδρυση της Ε.Ε.; Εκτός από δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά μόνο την επιβολή μίας οικουμενιστικής (παγκοσμίου) κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρουν οι FT, «η Ισπανία και η Πορτογαλία μάλλον θα αποτελέσουν τις πρώτες χώρες της ευρωζώνης όπου θα επιβληθούν κυρώσεις για την παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε., με δεδομένο το ότι στις Βρυξέλλες προετοιμάζεται μια απόφαση για τις δύο χώρες, που απέτυχαν να λάβουν "αποτελεσματικά μέτρα" προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού».

Οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν το θέμα την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ενώ μια επίσημη σύσταση θα εκδοθεί αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, γράφει ο ανταποκριτής των FT στην Ε.Ε., Jim Brunsden.

Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι «είχαν μια πρώτη συζήτηση την Τρίτη (5/7/2016)το απόγευμα. Εμείς θα ανακοινώσουμε τις αναγκαίες αποφάσεις πολύ σύντομα».

Αφότου αποδεχθούν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι υπουργοί των Οικονομικών των κρατών-μελών της Ε.Ε., εντός είκοσι ημερών θα πρέπει να προετοιμασθούν οι ποινές. Στο ενδιάμεσο η Ισπανία και η Πορτογαλία θα έχουν το χρονικό περιθώριο για μια ύστατη προσπάθεια εξασφάλισης ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η ECB είναι απόλυτες ως προς την επιβολή ποινών, σε αντίθεση με την Ιταλία. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, εάν επιθυμεί να μην πληγεί η αξιοπιστία της», δήλωσε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Günther Hermann Oettinger. Ποια αξιοπιστία κ. Επίτροπε; Κανείς από εσάς δεν είναι αξιόπιστος! Κανένα από τα όργανα της Ε.Ε. δεν έχει κύρος και κυρίως δεν αναγνωρίζεται από τους πολίτες, που σέβονται τους εαυτούς τους. Τι κύρος και ποια αξιοπιστία έχει μία μαριονέτα;

Σε ότι αφορά στο πρόσχημα της επιβολής των κυρώσεων, στην Ισπανία το έλλειμμα του 2015 ανήλθε στο 5,1% του ΑΕΠ έναντι του 4,2%, που ήταν ο προβλεπόμενος στόχος, ενώ και φέτος, ενδεχομένως, να μην επιτευχθεί η επιβεβλημένη μείωση κάτω του 3%.

Στην περίπτωση της Πορτογαλίας, το έλλειμμα του 2015 ανήλθε στο 4,4% του ΑΕΠ έναντι του 2,7%, που ήταν ο προβλεπόμενος στόχος.

Οι Ευρωπαίοι δεν προτίθενται να αλλάξουν την τακτική της κατακτητικής επέλασής τους από τα κράτη μέλη της Ενώσεως, ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πράγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αναμένεται να οξυνθούν ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα στις χώρες όπου το πολιτικό καθεστώς δεν έχει φθάσει στο Ελληνικό κατάντημα.

Δυστυχώς σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που παραπαίει, μόνοι οι Έλληνες κοτζαμπάσηδες προβοκάτορες απέμειναν να συνδράμουν με τόση πίστη και αφοσίωση τους σκληροτράχηλους Γερμανούς, που από ότι φαίνεται έχουν πάρει την απόφαση να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη για τρίτη φορά σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου