Η παραίτηση του ... νικητή! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/07/2016

Η παραίτηση του ... νικητή!

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από την ηγεσία του UKIP. Η νίκη της άποψης για αποχώρηση από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία έχει επιτευχθεί. Μπήκα σε αυτόν τον αγώνα [σημ. ΜΒΒ: εννοεί την πολιτική] από την εργασία, επειδή ήθελα να είμαστε μια αυτοδιοικούμενη χώρα και όχι για να κάνω καριέρα ως πολιτικός.

Το UKIP είναι σε καλή θέση και θα συνεχίσει με την πλήρη υποστήριξη μου προκειμένου να προσελκύσει ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων. Παρότι τώρα αφήνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι όροι της αποχώρησής μας είναι ασαφείς. Εάν υπάρξει μεγάλη υπαναχώρηση από την κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα διαφοροποιηθεί από πάρα πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε θα έρθουν οι καλύτερες ημέρες του UKIP.

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή, την εξαιρετική υποστήριξη και την γενναιοδωρία σας εδώ και πολλά χρόνια γιατί δεν θα μπορούσα να έχω κάνει τίποτε χωρίς εσάς.

Δικός σας, όπως πάντα,

Nigel Farage
»

Το παραπάνω δυσάρεστο μήνυμα έφθασε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό μου στις 12:15 σήμερα, 4 Ιουλίου 2016, το μεσημέρι. Εκτός από δυσάρεστο είναι και πολύ οδυνηρό, γιατί σημαίνει μία ακόμα νίκη των δυνάμεων, που πασχίζουν να υλοποιήσουν την μία και παγκόσμια κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παραίτηση ενός εκ των δημιουργών του UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το τι έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην πολιτική του καριέρα και πιο συγκεκριμένα από το 1992, που αποχώρησε από τους Συντηρητικούς διαφωνώντας με την υπογραφή της Συνθήκης του Maastricht.

O Farage άντεξε στην δολοφονική απόπειρα σε βάρος της ζωής του, όταν στις 6 Μαΐου του 2010 το μικρό Πολωνικό αεροσκάφος τύπου PZL-104 Wilga, όπου επέβαινε μαζί με πιλότο Justin Adams και σκοπό την διαφήμιση του UKIP, συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Hinton-in-the-Hedges Airfield στο Northamptonshire. Επισήμως ειπώθηκε πως το διαφημιστικό πανό του UKIP μπερδεύτηκε στην ουρά του αεροπλάνου, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί, που πιστεύουν πως επρόκειτο είτε για προμελετημένη κίνηση με την συμμετοχή του πιλότου, ή, για δολιοφθορά.

Ο Farage δυσφημίστηκε όσο λίγοι από τον δυτικό Τύπο, ενώ οι Αμερικανοί δεν δίστασαν να τον "χτυπήσουν" μέχρι και μέσα από τηλεοπτικό σήριαλ (Newsroom), που δημιουργήθηκε και προβλήθηκε με σκοπό να στηλιτευτούν οι θέσεις του UKIP.

Προσωπικά εκτιμώ πως η απόφαση του Farage είναι λανθασμένη. Ο αγώνας για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω δεν τελειώνει ποτέ! Μπορώ να καταλάβω την απόφασή του, ειδικά αναλογιζόμενος το πόσο διαφέρει από αυτούς, που απλά καπηλεύονται τον αγώνα και τον πόθο του επιδιώκοντας την προσωπική τους προβολή. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το ότι διαπίστωσε πως ακόμα και οι "ομοϊδεάτες" του, πόρρω απέχουν από τον αγώνα του. Η παραίτησή του, όμως, θα τους δώσει την ευκαιρία να καταστρέψουν όλα όσα έχει πετύχει ο ίδιος με πολλές προσωπικές θυσίες.

Mr. Farage σκεφτείτε πολύ πριν να αποχωρήσετε! Είναι κρίμα να αποδειχθεί μάταιος ο δια βίου πόνος, που σας έμεινε αναμνηστικό από το αεροπορικό "ατύχημα" της 6ης Μαΐου του 2010. Δεν είστε μόνος σε αυτόν τον αγώνα! Είμαστε πολλοί, σε ολόκληρη την Ευρώπη! Γιατί θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω και θα παραμείνουμε οι άγρυπνοι φύλακές της! Εσείς στην Βρετανία και εμείς στην Ελλάδα!

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω οτι αν είχε γνωρίσει την Ορθόδοξη πίστη και ειχε βίωμα πνευματικό θα αγωνιζόταν και άλλο με ανέση για την ελευθερία της πατρίδος του. Κρίμα ο θεός μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή