Σε πόλεμο με το κράτος; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/07/2016

Σε πόλεμο με το κράτος;

Το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα του τόπου πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φλέγον ζήτημα, αλλιώς αποδεικνύεται πως βρίσκεται πίσω από τους δειλούς, ανώνυμους μπαχαλάκηδες, που νομίζουν πως με την νυχτερινή και ύπουλη βία θα καταφέρουν να τρομάξουν τους πολίτες!

Που είναι οι εισαγγελείς της χώρας; Που είναι η αστυνομία; Που είναι η αντιτρομοκρατική; Που είναι οι Αρχές; Πολύ απλά, δεν υπάρχουν! Είναι δυνατόν να δημοσιεύονται κείμενα με τίτλο «Γκρεμίστε το ορφανοτροφείο θα γκρεμίσουμε τον κόσμο σας συθέμελα» και να μην επεμβαίνει κανείς; Τελικά όποιος θέλει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε αυτό το κράτος, εκτός από τους νομοταγείς πολίτες;

Τελικά τι θα μείνει όρθιο; Η σημερινή κυβέρνηση το μόνο, που θα καταφέρει είναι να καταλήξουμε τελικά σε ένα καθεστώς σαν αυτό της Τουρκίας, με έναν παρανοϊκό πάνω από το κεφάλι μας και ένα απολύτως στρατιωτικό και αστυνομοκρατούμενο κράτος!

Το ότι οι δήθεν "αναρχικοί" και "αντιεξουσιαστές" δεν έχουν μπέσα και λόγο τιμής φαίνεται από αυτό, που συνέβη χθες (30/7/2016) βράδυ στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Πευκακίων στα Εξάρχεια. Απέναντι υπάρχει μια παράνομη κατάληψη, ωστόσο τόσο οι υπηρετούντες στον Ναό, όσο και οι κάτοικοι, ζούμε αρμονικά και ειρηνικά με αυτό το καθεστώς κι ας μη συμφωνούμε. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές, που ερχόμαστε σε συνεννόηση έτσι να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο και να συμβιώνουμε αρμονικά, έστω και κάτω από αυτές τις περίεργες συνθήκες.

Κι όμως! Κάποιοι άνανδροι, χθες βράδυ τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του Ιερού, προσπαθώντας να διαρρήξουν και να κάψουν τον Ναό, κάνοντας σημαντική ζημιά! Τι πρόβλημα είχαν; Ποιος τους είχε βλάψει ποτέ; Γιατί δεν ήρθαν πρώτα να μιλήσουν; Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει μπέσα σε αυτούς, που αποζητούν την βία για την βία! Δεν έχουν φίλους γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν φίλους! Όποιος και όπως και να τους πλησιάσει πέφτει πάνω σε μια αναίτια μανία για στυγνή και ωμή βία!

Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές η βία φέρνει βία. Η Ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις εμφυλίων πολέμων εξαιτίας αυτής της τακτικής. Είναι χρέος της πολιτείας να αποκαταστήσει και να επιβάλλει την τάξη. Το κακό είναι πως πίσω από αυτό το κακό κρύβεται η ίδια η πολιτεία. Όταν είναι μέλη και στελέχη της κυβέρνησης αυτοί, που το 2008 έκαψαν και αιματοκύλισαν την Αθήνα, τι μπορούμε να περιμένουμε;

3 σχόλια:

  1. Βασίλης Π. Μακρής31 Ιουλίου, 2016 22:29

    Προκαλεί θλίψη, οργή και αγανάκτηση όλα όσα λαμβάνουν χώρα εις βάρος των Ιερών Ναών της χώρας μας και δη στον τόσο προσφιλή Άγιο Νικόλαο Πευκακίων. Προσωπικά πιστεύω ότι οι τοποθετήσαντες αυτόν τον μηχανισμό, δεν είναι κάποιοι τυχαίοι. Είναι προέκταση και παρακολούθημα ενός οίστρου πολύ έντεχνα ενορχηστρωμένου και προβοκατόρικα εξαπολυόμενου κατά των πιστευμάτων της Ορθοδοξίας μας. Αυτοί οι "no borders" , την ώρα που η ελληνική κοινωνία κατατρύχεται και υφίσταται την εντονώτατη και αδίστακτη επίθεση από το κράτος και το ξενόδουλο-σεσηπός πολιτικό σύστημα (που δυστυχώς ακόμη κυριαρχεί), ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Το κράτος υφίσταται ως κοτζαμπασικός εισπρακτικός φορέας και μόνον. Τα βράδυα τα λεωφορεία δεν μπορούν να διέλθουν από την Πατησίων, γιατί βγαίνουν μέσα από το ΕΜΠ "αλληλέγγυοι" και εμποδίζουν την διέλευσή τους. Ο χώρος του παλαιού ΕΜΠ (Πατησίων) έχει μετατραπεί σε αχαρακτήριστο περιμάζωμα των κάθε λογής προβακατόρων. Η συντεταγμένη Ελλάς υφίσταται στα χαρτιά. De facto έχει καταργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως κάποιοι δήθεν εξεγερμένοι και πάντα μακριά από το ζωτικό χώρο της γειτονιάς τους, αντιμετωπίζουν τα εξάρχεια ως θέατρο των επαναστατικών τους παιγνίων και προβαίνουν σε μια άκαρπη δολιοφθορά σαν κι αυτή. Μήπως όμως με προκάλυμμα την αλληλεγγύη στους προσφυγικούς πληθυσμούς και την εξέγερση ενάντια στην κρατική εξουσία δίνεται η ευκαιρία στους παρακρατικούς μηχανισμούς να πλήξουν όποιον ή ότι κρίνουν απαραίτητο? Από όλες τις εκκλησίες της Αθήνας γιατί εκεί? Γιατί τώρα? Πρόκειται για τυχαίο κι ευκαιριακό γεγονός που σχετίζεται με τη θέση του ναού? Αν είναι έτσι, είναι κρίμα οι εξεγερτικές πράξεις να περιορίζονται σε μπουκαδόρικες ενέργειες μαφιόζικου τύπου και μάλιστα να αποτυγχάνουν. Αν πάλι αφορά αντίποινα ή πράξη εκφοβισμού από τις δυνάμεις εκείνες που δρουν στη σκιά των γεγονότων δεν ξέρουν ούτε τι τους γίνεται, ούτε με ποιόν τα βάζουν, ούτε τι τους περιμένει! Κρίμα, λυπάμαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλο ενα περιστατικο βαρβαροτητος απο την ελληνικη καθημερινοτητα,που δειχνει οτι η βια ενδημει στην ελληνικη κοινωνικη και πολιτικη ζωη.Ενας διεφθαρμενος κρατικος μηχανισμος,που χρειαζεται την βοηθεια του συγχρονου παρακρατους,για να κυβερνηση.Ενος παρακρατους που ποτε με μορφη γνωστων...αγνωστων,ποτε σαν Μ.Κ.Ο,ποτε σαν καποια συνδικαλιστικη μειοψηφια εχει απαιτησεις συγκυβερνησεως.Το αρθρο 120 του Συνταγματος,επικαλειται τον πατριωτισμο των Ελληνων,για την τηρηση του Συνταγματος και δινει το δικαιωμα αλλα και την υποχρεωση στους πολιτες,να αντισταθουν,εναντιον εκεινου που θα επιχειρηση να το καταλυση.Η δημοκρατια,τα συνταγματικα δικαιωματα των πολιτων,δεν απειλουνται μονο απο τα τανκς αλλα και απο την τρομοκρατια.
    Δεν ειναι λοιπον συνταγματικο δικαιωμα των πολιτων,να απαιτησουν να διακοπουν οι δεσμοι,κρατους και ημιεπισημου παρακρατους;Δεν ειναι καθηκον ολων των δημοκρατικων πολιτων να αντισταθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή