Η μικροπρεπής Ευρωπαϊκή Ένωση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/06/2016

Η μικροπρεπής Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο φασισμός αλλά και η μικροπρέπεια όλων όσοι αποτελούν το αποτρόπαιο μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως φάνηκε αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου αμέσως μετά την ψήφιση της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο πρωτεργάτης αυτής της ιστορικής και σημαντικής απόφασης και ηγέτης του UKIP, Nigel Paul Farage, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και ειρωνείες από τους "δημοκράτες" ευρωβο(υ)λευτές.

Με Βρετανικό humor και φλέγμα ο Farage καλημέρισε τρις τους συναδέλφους του, που αγενώς τον αποδοκίμαζαν, και, συμπλήρωσε χαμογελαστός: «Πλάκα έχει, δεν έχει πλάκα όλο αυτό;

Είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας το ότι ακούει κανείς κι εκείνους με τους οποίους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε., γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε.

Ο λόγος είναι γιατί αμφισβητείστε εσείς σαν πολιτικό εγχείρημα, αλλά και το νόμισμά σας. Με απάτες και ψέματα δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης στο θέμα των προσφύγων, που ήρθαν κατόπιν "έκκλησης" της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Επιβάλλατε στους λαούς την Ευρωπαϊκή Ένωση! Ακόμα κι όταν στην Γαλλία και στην Ολλανδία καταψήφισαν την Ε.Ε., εσείς τους αγνοήσατε και πολύ απλά από την πίσω πόρτα τους επιβάλλατε την Συνθήκη της Λισσαβώνας.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία ήταν "αξιοσημείωτο". Ήταν σεισμικό για ολόκληρο τον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο απλός μέσος άνθρωπος, που βλέπει πως πιέζεται, είναι ότι απέρριψε τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και είπε "θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε τα δικά μας σύνορα, τη δική μας αλιεία, να είμαστε αυτοδιοικούμενοι". Κι αυτό πρέπει να γίνει. Δώσαμε ελπίδα στους δημοκράτες και σε όλη την Ε.Ε. Η Βρετανία δεν είναι το μόνο κράτος που θα φύγει από την Ε.Ε.

Τώρα η Βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, αλλά πρέπει όμως να υπάρχει μία ώριμη και ευαίσθητη στάση απέναντι σε μία διαφοροποιημένη σχέση.

Ανάμεσα στη δική σας την χώρα και την δική μου, υπάρχουν εμπορικές σχέσεις, που παίζουν ρόλο. Αν αποφασίσετε, να απορρίψετε τις εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία, θα είναι σαν να φτύνετε μόνοι σας στο πρόσωπό σας. Καθόλου συμφωνία θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτές, που υπάρχουν τώρα. Να γίνουν όλα λογικά και να μας επιτρέψετε να προχωρήσουμε εμείς και να ορίζουμε τα οράματά μας τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας
».


[ http://dai.ly/x4ipanl ]

Όσο για τις μικροπρεπείς κινήσεις των "πολιτισμένων" και "προοδευτικών" Λατίνων, που αφαίρεσαν αμέσως ένα αστέρι από την σημαία της Ε.Ε. και πρότειναν την κατάργηση της Αγγλικής ως επίσημης γλώσσας της Ενώσεως, αυτές απλά εκθέτουν το Ευρωπαϊκό ήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου