Πρόσεχε τον δρόμο, όχι το κινητό! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/04/2016

Πρόσεχε τον δρόμο, όχι το κινητό!

Πλησιάζοντας το Πάσχα είναι φυσιολογικό να παρατηρείται αύξηση και στην χρήση του αυτοκινήτου από τους πολίτες, που όμως δυστυχώς δεν επιδεικνύουν την επιβεβλημένη προσοχή.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα, ενώ το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν είναι αποδεκτή, εν τούτοις το 26% παραδέχεται ότι το χρησιμοποιεί. Στην Ελλάδα το 100% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι ποσοστό πάνω από τους μισούς (το 54%) των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί!

Ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας Τάσος Μαρκουΐζος, ο γνωστός μας Ιαβέρης, τόνισε πως «στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα τροχαία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση, κάτι που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε.», δείχνοντας την σοβαρότητα του ζητήματος.

Αξιέπαινη είναι η προσπάθεια μίας εκ των εταιρειών παροχής κινητής τηλεφωνίας, που με ένα video διάρκειας λιγότερης του ενός λεπτού προσπαθεί να αφυπνίσει τους Έλληνες.

[ https://youtu.be/BoHbB5J6o_k ]

Το σύντομο video της εταιρείας ας συνοδεύσει η πραγματοποίηση της ευχής-συμβουλής του Ιαβέρη: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους Ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας ή να περάσουν μαζί μας αυτές τις γιορτές».

1 σχόλιο:

  1. Μεσούσης της Μεγάλης εβδομάδας ενημερώνεται κανείς από τον τύπο, για μια σειρά από τελετές παγανιστικού τύπου στο μουσείο της Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό στάδιο έως και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων με αφορμή τη λαμπαδηδρομία της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων. Τι και ποιόν ακριβώς επικαλούνται σε βοήθεια των κατατρεγμένων μουσουλμάνων που κατοικοεδρεύουν στην πατρίδα μας καθότι ουδέν μονομότερον του προσωρινού? Ίσως αυτό το ζήτημα εκλαμβάνεται από κάποιους ως ήσσονος σημασίας αλλά δεν είναι ολίγον τρομακτικό ως κάτοικοι αυτής της βασανισμένης χώρας να μην προσδοκάμε με όλη μας την καρδιακή πρόθεση την Ανάσταση αλλά αντίθετα να χαριεντιζόμαστε επικίνδυνα σε κάθε πλανημένη κατάσταση? Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή