Στεγαστικές καταλήψεις; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/03/2016

Στεγαστικές καταλήψεις;

Το ζήτημα των προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών στην χώρα μας λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας και εθνικής απειλής. Μόλις χθες (18/3/2016) μία ακόμη σχολική εγκατάσταση στην καρδιά της Αθήνας μετατράπηκε σε παράνομο τόπο συγκέντρωσης αλλοδαπών από κάποιους, που αυτοχαρακτηρίζονται ως κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.

Στην ουσία πρόκειται για μία (ακόμα) ομάδα περιθωριακών, που είναι πλήρως ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη, όπως ήταν παλαιότερα το "κίνημα" των αναποφάσιστων. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, διαβάζοντας την ανακοίνωσή τους, που είναι το απαύγασμα της φασιστικής αναρχίας:

«Αναλογιζόμενοι την πολιτική και κοινωνική ευθύνη των στιγμών αυτών, προτάσσοντας την αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη, μακριά από φιλανθρωπίες, ΜΚΟ και κράτος προσπαθήσαμε να συμβάλουμε σε μια λύση αξιοπρέπειας που μόνο όταν η κοινωνία αποφασίζει αυτόνομα, χωρίς να ετεροκαθορίζεται από κάποια αυθεντία, μπορεί να υπάρξει.

Μαζί με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες στο κοινωνικό χώρο Νοσοτρος, καταλάβαμε το 5ο Λύκειο Αθηνών, στην οδό Οκτάβιου Μερλιέ, για να στεγαστούν πρόσφυγες και μετανάστες σπάζοντας έμπρακτα τον αποκλεισμό και βιώνοντας με αυτούς διαφορετικές διαδρομές στην επονομαζόμενη προσφυγική "κρίση"».

Ποια είναι αυτή η "κοινωνία", όταν το σύνολο των κατοίκων δεν γνωρίζαμε και δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για αυτήν την πρωτοβουλία; Ποιοι είναι αυτοί, που αποφάσισαν χωρίς εμάς, για εμάς, πως θέλουμε να συμβάλουμε στην διόγκωση του προβλήματος των μεταναστών στην πατρίδα μας; Ποιοι είναι αυτοί και ποιοι τους καθοδηγούν έτσι ώστε να δημιουργούνται εστίες έντασης εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών; Ποιοι είναι αυτοί, που φασιστικά αποφάσισαν να μεταφέρουν και να επεκτείνουν την αλητεία και την ασυδοσία της πλατείας Εξαρχείων σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Είναι προφανές πως εδώ και καιρό δεν υπάρχει κράτος. Είναι, επίσης, βέβαιο το ότι η Ελληνική Αστυνομία και γενικότερα οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας είναι αλυσοδεμένες εξαιτίας της διαπλοκής της ηγεσίας τους με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Για τον ίδιο λόγο είναι εξίσου ανύπαρκτη και η δικαστική εξουσία. Κατά λογική συνέπεια η κάθε αναρχοαυτόνομη τηλεκατευθυνόμενη ομάδα δρα κατά βούληση, καταλύοντας το κράτος και εφαρμόζοντας τον δικό της κανόνα, τον νόμο της ζούγκλας και της βίας.

Ο νεο-ραγιάς κοιμάται βαθειά και κάποιοι κάνουν κατάληψη στα σχολεία των παιδιών του. Όσο αυτός συνεχίζει να ροχαλίζει θα μπουν και στο σπίτι του... Όμως, τότε θα είναι αργά και δεν θα μπορέσει να αντιδράσει!

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Μανώλη, την ώρα που οι "καλοί" χριστιανοί και πατριώτες εξοφλούμε το χρέος μας προς το Θεό και την πατρίδα περιοριζόμενοι στο να γράφουμε κάποιο άρθρο βλέπουμε τη λεπτομέρεια και το σχεδιασμό με τον οποίο χτίζεται ο "νέος κόσμος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα και γι' αυτό είμαι τόσο καυστικός όταν αναφέρομαι στους νεο-ραγιάδες, αλλά και στους τύποις "πατριώτες" και "χριστιανούς".

    Ωστόσο, εμείς οφείλομε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις δράσεις μας σε όλα τα μέτωπα. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνος, όση αδιαφορία, σκοπιμότητα ή παραφροσύνη και να συναντήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή