Γνωρίζει ο λαός τι γίνεται στην Θράκη; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/02/2016

Γνωρίζει ο λαός τι γίνεται στην Θράκη;

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα που διαπράττονται κατ’ εξακολούθηση στην Πατρίδα μας συντελείται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή της Θράκης. Τα Ελληνικά(;) κόμματα στον βωμό του μικρο-συμφέροντος και της ασύστολης ψηφοθηρίας, έχουν συμπεριλάβει στις λίστες των υποψηφίων τους μουσουλμάνους πολιτικούς, που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται για την προάσπιση των Τουρκικών συμφερόντων και όχι των Ελληνικών. Παρομοίως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν παρεισφρήσει Τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι, που συμμετέχοντας ενεργά διεκδικούν προνόμια υπέρ της μειονότητος και σε βάρος των Χριστιανών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του μουσουλμάνου Δημάρχου Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, που τα Χριστούγεννα προκάλεσε με την συμπεριφορά του αποστέλλοντας μία ανεπίτρεπτη επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, στους βουλευτές της Ξάνθης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ζητώντας να μην επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς της περιοχής ο εορτασμός των Χριστουγέννων σύμφωνα με τα Ελληνικά έθιμα γιατί, όπως απείλησε στο τέλος της επιστολής του, θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι της περιοχής.

«Τις τελευταίες ημέρες και πριν από τις διακοπές των σχολείων για την Πρωτοχρονιά, πληροφορηθήκαμε από γονείς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σε νηπιαγωγεία εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Μύκης διοργανώθηκαν από κάποιους νηπιαγωγούς γιορτές για τους μαθητές, ενόψει των Χριστουγέννων με "εμφάνιση" και του Άη Βασίλη.

Όπως καλά γνωρίζετε ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια. Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή μας με τον "Άη Βασίλη".

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτικής μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναγκαιότητα του πάγιου αιτήματος της μειονότητας για την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία. Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία έχουμε αποστείλει στο Διευθυντή ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε άμεσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου