Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν εισαγγελείς; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/02/2016

Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν εισαγγελείς;

Η Ελλάδα, τελικά, είναι ο ιδανικός τόπος για τους απατεώνες, τους καταχραστές, τους εκβιαστές, τους ψεύτες και τους πάσης φύσεως ανέντιμους. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε αποκαλυπτικό άρθρο της "αμαρτωλής" εφημερίδος «ΒΗΜΑ» στην Κυριακάτικη έκδοσή της.

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική... "κατάληψη" της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

- Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα.
- Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;
- Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ...
- Τι του δώσατε;
- Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;

Το δημοσίευμα αναφέρει λεπτομέρειες της συναντήσεως γεγονός, που αποκλείει την περίπτωση μυθεύματος. Κατόπιν τούτου ξέσπασε και ο πόλεμος των ανακοινώσεων με τους κυβερνητικούς να εκδίδουν μία (ακόμα) φαιδρή ανακοίνωση:

«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα.
Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" είναι άκρως αποκαλυπτικό.
Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.
Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης απαντήθηκε από τους "αμερόληπτους" της εφημερίδος, που μάταια προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη για την εντιμότητα και την ακεραιότητά τους. Ας μην ξεχνάμε πως ο εν λόγω μεγαλοεκδότης είναι υπόδικος, αλλά παρά ταύτα εξακολουθεί να χειραγωγεί την κοινή γνώμη.

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το "άσπρο – μαύρο". Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

Η χώρα δεν διαθέτει εισαγγελείς; Κανείς δεν διαβάζει; Κανείς δεν αναρωτιέται για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο; Όλοι, τελικά, είναι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αναμεμιγμένοι στα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος; Τι σωτηρία μπορεί να υπάρξει;

1 σχόλιο:

  1. Η αδιαφορία των πολιτών για τα κοινά και η συνακόλουθη απουσία κοινωνικού ελέγχου των δημοσίων προσώπων, δίνει το απαραίτητο άλλοθι στους αρμόδιους μηχανισμούς να αδρανήσουν κι έτσι απλά να παράσχουν νομιμοποίηση. Αλλά ακόμα κι όταν επιλαμβάνονται όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του μητροπολίτη που στράφηκε εναντίον των τεκτονικών εταιρειών οι αποφάσεις είναι οι αναμενόμενες. Ωστόσο αυτά που σε άλλες εποχές θα αποτελούσαν μείζονα ζητήματα του πολιτικού βίου στην παρούσα αποσιωπούνται ίσως γιατί από όλους γίνεται αντιληπτό ότι κάτι μεγάλο επίκειται το οποίο και θα δώσει το μέτρο της ιστορικής σημαντικότητας των καιρών. Ετούτοι την ώρα παζαρεύεται με χυδαίο τρόπο η ίδρυση μουσουλμανικών πόλεων στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τη μείωση του μνημονιακού κοστολογίου. Δεν κατέστη φανερό στον καθένα πως στις ευρωπαϊκές προθέσεις απουσιάζει όχι απλά η οποιαδήποτε μέριμνα βοήθειας αλλά αντιθέτως απογυμνώνεται μια κατάδηλη εχθρική στάση έναντι της Ελλάδας? Από τη Νατοϊκή συν-διαχείριση του Αιγαίου άραγε τι πρακτικά οφέλη θα αποκομίσει η πατρίδα εκτός από την άμεση κι έμπρακτη αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας? Τα ζητήματα άραγε αυτά δεν αξίζουν δημοψήφισμα κύριοι της αριστεράς με τις δημοκρατικές ευαισθησίες? Όσοι γελάστηκαν ότι οι ψευδο-ριζοσπάστες κοινωνικοί μεταρρυθμιστές και οι δεξιοί λαϊκιστές θα αρκούνταν στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και στον έλεγχο κεφαλαίων θα διαψευστούν πικρώς. Έρχεται και η απεμπόληση κάθε εθνικού κυριαρχικού δικαιώματος με απώτερο στόχο την πολεμική στην ορθόδοξη πίστη και λατρευτική παράδοση αυτού του τόπου. Έλα όμως που η εκκλησία δεν είναι ανθρώπινη κατασκευή κι αυτό αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Ποιος ο λόγος που η Σουηδία απειλεί στο μέτωπο της Βαλτικής με πόλεμο τη Ρωσία? Μήπως ωριμάζει μια ευρωπαϊκό-Νατοϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία? Ποιος ο λόγος που η Γερμανία προσκαλεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς όταν δεν υπάρχει χρεία φθηνών εργατικών χεριών σε ένα οικονομικό momentum με σαφείς τάσεις ύφεσης? Μήπως η στρατολόγηση μουσουλμάνων απέναντι στην ομόδοξη υπερδύναμη? Τόσα καταλαβαίνουν, τόσα κάνουν. Η απέλαση του τούρκου ακολούθου από τη Βουλγαρία μήπως είναι ιδιαίτερη είδηση? Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή