Ο χρόνος τελειώνει... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/12/2015

Ο χρόνος τελειώνει...

Το ότι η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη φαίνεται και από την νεκρική σιωπή που υπάρχει από τον πολιτικό χώρο τον τελευταίο καιρό. Ελάχιστοι από τους κυβερνώντες μιλούν δημόσια, ειδικά για το μέλλον του τόπου, ενώ οι όποιες δηλώσεις ακούγονται είναι επιεικώς από απαράδεκτες έως και ανόητες (βλ. τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί γεμιστών).

Επιπλέον και εκτός από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που κάνουν πολύ συχνά τελευταία αναφορές στο ασταθές πολιτικό σκηνικό της πατρίδος μας, στα σενάρια των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε και πρόσφατη έκθεση του ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) που πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, που εκτιμά «ότι τελειώνει μία από τις πλέον ταραχώδεις χρονιές της πρόσφατης εξαετούς μεταρρυθμιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Στην πολιτική και στα μέσα ενημερώσεως επικρατεί πλέον ηρεμία».

Το ζήτημα, όπως έχω ξαναγράψει, δεν είναι το ότι φεύγει (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Οι χθεσινές (20/12/2015) εκλογές-παρωδία-αισχροκέρδεια της ΝΔ ανέδειξαν ως νέο της αρχηγό αυτόν που "εγγυάται" την συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που ενορχηστρώνεται και κατευθύνεται από την πολύ γνωστή οικογένεια που έχει διαλύσει την Ελλάδα.

Οι νεο-Έλληνες πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά το μέλλον τους και το πως σκοπεύουν να πορευθούν. Πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το πού οδήγησε τον τόπο η αποξένωση από τις αρχές και τις παραδόσεις του και κυρίως από την Ορθόδοξη Πίστη που ήταν ανέκαθεν η ανίκητη δύναμή του.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να ανατρέξουμε στο παρελθόν και στις πράξεις μας και να δούμε το ποιες συνέπειες προήλθαν από αυτές. Ωστόσο, πολιτικά μιλώντας, δεν υπάρχει πια χρόνος για να σπαταληθεί σε επανάληψη των ίδιων λανθασμένων και επικίνδυνων επιλογών. Σε ατομικό επίπεδο ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει το ποια θα είναι η μετέπειτα πορεία του. Σε εθνικό επίπεδο, όμως, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να στηρίζει αυτούς που θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκ πεποιθήσεως ... προδότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου