Το Open Europe δημοσιεύει μία ανάλυση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επιθυμητά σενάρια της Δύσης. Στην προβοκατόρικη αυτή ανάλυση επισημαίνει την ρευστότητα και την αβεβαιότητα που κυριαρχούν στο σάπιο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό αυτήν την περίοδο. Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα μοιάζει ολοένα και πιο αβέβαιο» και περιγράφει τα έξι σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντοτε με τις επιθυμίες της Δύσης:
[x] Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ: παρότι στην αρχή έμοιαζε πιθανό, τώρα θεωρείται απίθανο
[x] Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ΑΝΕΛ θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Ακόμη και αν τα καταφέρουν, φαίνεται απίθανο αυτά τα δύο κόμματα να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό εδρών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
[x] Κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο Τσίπρας αναγκάστηκε να βασιστεί στην υποστήριξη των άλλων κομμάτων για να προωθήσει αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, φαίνεται απίθανο να θέλει να βρεθεί στην ίδια θέση και πάλι.
[x] Κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, χωρίς να αποκλείονται και άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο Τσίπρας, όμως, έχει αποκλείσει μια τέτοια συμμαχία. Ο ευκολότερος συνασπισμός θα μπορούσε να είναι με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι είναι τουλάχιστον λίγο πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.
[x] Κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Νέα Δημοκρατία: Λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις είναι πιθανό η ΝΔ να μπορέσει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα κερδίζοντας το μπόνους των 50 εδρών.
[x] Νέες εκλογές: Φαίνεται όλο και περισσότερο πιθανό η Ελλάδα να οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση εντός του 2015. Ακόμη και αν σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα διαρκέσει, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα εδώ και χρόνια και αγωνίζεται παράλληλα με τις δικές του εσωτερικές διαιρέσεις και την απώλεια της ταυτότητάς του.
Το δημοσίευμα του Open Europe καταλήγει με την παρατήρηση ότι: «αυτή τη στιγμή η επίτευξη μίας συμμαχίας φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο. Η απειλή και η πολυπλοκότητα του να περάσει η χώρα μία νέα εκλογική αναμέτρηση θα είναι αρκετή για να εξαναγκάσει μια τέτοια συμφωνία. Παραμένει, ωστόσο, ασαφές το πόσο σταθερή και διαρκής θα είναι οποιαδήποτε συμμαχία».
Όπως και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος αγνόησαν τους Έλληνες και την βούλησή τους, έτσι και τώρα, οι δυτικοί και τα όργανά τους στην Ελλάδα δεν λαμβάνουν υπόψη τους πως στις εκλογές συμμετέχει και η Παράταξη που μόνη αυτή εκφράζει το συμφέρον της Ελλάδος: Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που είναι ικανή να αναχαιτίσει την ισοπεδωτική μανία της οικουμενιστικής επικράτησης στην χώρα.
Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πρέπει να ενισχυθεί και να της δοθεί η απαραίτητη κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να ανακόψει τα επεκτατικά σχέδια των δυτικών εισβολέων στην χώρα μας. Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο: Θα πηγαίνουμε από δανεισμό σε δανεισμό μέχρι να οδηγηθούμε από την εξαθλίωση, στην διάλυση του κράτους.
Μανώλη υπάρχει μια άποψη που διάβασα σε ένα άρθρο ότι αν η αποχή και τα λευκα είναι μεγαλύτερα από 50 % τότε σύμφωνα με το σύνταγμα πρέπει ο πρόεδρος της δημοκρατίας να ορίσει υπηρεσιακη κυβέρνηση και να διαλύθουν τα κομματα και οι ιδεολογιες τους και να φτιάχνουν νέα. Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή εφτασε 42 %. Ισχύουν όλα αυτά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφή