Πως αξιολογεί ο ανάξιος λόγου; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/08/2015

Πως αξιολογεί ο ανάξιος λόγου;

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε χθες το βράδυ, Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 στις 23:03 ώρα Ελλάδος (20:03 GMT/UTC), πως προχώρησε στην αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα του αξιόχρεου της πατρίδος μας, από το CC στο CCC, επικαλούμενος την συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών της στο πλαίσιο της τρίτης και χειρότερης δανειακής σύμβασης που υπόγραψε η χώρα μας.

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε και το όριο της χώρας μας (Country Ceiling) από CCC σε B-.

«Η συμφωνία της 14ης Αυγούστου 2015 μειώνει τον κίνδυνο να αθετήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στην πληρωμή του χρέους του ιδιωτικού τομέα», σημειώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Fitch.

Επίσης, ο Fitch αναφέρει πως «το πρόγραμμα της συμφωνίας, που συνοδεύεται από μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και προβλέπει την χορήγηση μιας πρώτης δόσης άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από αυτήν την εβδομάδα, θα χαλαρώσει τις πιέσεις που δεχόταν τους τελευταίους μήνες η ρευστότητα και θα καλύψει την αποπληρωμή των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 20 Αυγούστου προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα ο Fitch ισχυρίζεται πως «το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στην χρηματοδότηση από τις αγορές», εντούτοις αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο της αποτυχίας του προγράμματος, καθώς γνωρίζει πως είναι σχεδόν αδύνατον να υλοποιηθεί αυτή η σύμβαση χωρίς να προκαλέσει την λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή, λέγοντας ότι «οι κίνδυνοι για την επιτυχία του προγράμματος παραμένουν υψηλοί».

Οι δυτικοί από την στιγμή που εξασφάλισαν όλα όσα ζητούσαν από την Ελλάδα -και ίσως ακόμα περισσότερα εξαιτίας της ανικανότητας(;) των Ελλήνων πολιτικάντηδων- δεν διστάζουν να χαλαρώσουν λίγο την πίεση που ασκούσαν στην χώρα μας. Η κίνηση του προβοκάτορα Fitch δεν κοστίζει κάτι στην Δύση, ενώ είναι πολύ εύκολο να αναιρεθεί ανά πάσα στιγμή με μια αντίστοιχη υποβάθμιση κάτι που συνέβη πολλάκις κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Οι Έλληνες πολιτικάντηδες δείχνουν πως είναι μαριονέτες της Δύσης με το να παίζουν διαρκώς το παιχνίδι της και κυρίως με το να υποδουλώνουν το Ελληνικό έθνος στις ορέξεις της διεστραμμένης και έκφυλης Ευρώπης που βρίσκεται στο ναδίρ της παρακμής της. Αυτή η εβδομάδα, ίσως, δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αντίθετη περίπτωση το βέβαιο είναι πως οι επόμενες εβδομάδες θα μας οδηγήσουν σε μία δύσκολη και αδιάβατη πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου