Τα παιχνίδια της Wall Street - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/07/2015

Τα παιχνίδια της Wall Street

Λίγο μετά τις 11:30 τοπική ώρα ανακοινώθηκε από την αρμόδια χρηματιστηριακή αρχή πως αναστέλλεται προσωρινά κάθε διαπραγμάτευση των μετοχών στους δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE).

Η διακοπή τελικά κράτησε 3 ώρες γεγονός που προσωπικά με προβληματίζει ιδιαίτερα, αν συνυπολογίσει κανείς τις ανησυχίες που εμφάνιζε η συνεδρίαση λόγω των εξελίξεων τόσο στην Κίνα, όσο και και στην πατρίδα μας.

Το γεγονός και μόνο του ότι η είδηση δεν πήρε διαστάσεις, ενώ αποσιωπήθηκε από πολλά μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία μας βάζει σε υποψίες πως τελικά οι καθησυχαστικές δηλώσεις, πως πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα και όχι για διαδικτυακή επίθεση, μπορεί να είναι αληθείς, ωστόσο τα «τεχνικά προβλήματα» κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ήσαν "ελεγχόμενα".

Αν συγκρίνει κανείς την πορεία που κατέγραψαν σήμερα (8/7/2015) τα Αμερικανικά, όπως απεικονίζεται στην εικόνα που συνοδεύει το παρόν, θα δει πως μάλλον ήταν μια βολική "τεχνική βλάβη" που περιόρισε την συνολική ζημιά του δείκτη.

Τα παιχνίδια που παίζονται κάθε δευτερόλεπτο στον πλανήτη είναι πολύ δύσκολο να τα παρακολουθήσει κανείς, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να τα καταλάβει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου