Η Ελλάδα και η κατάσταση στην Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/07/2015

Η Ελλάδα και η κατάσταση στην Ε.Ε.

Ένα ακόμα άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts που προσπαθεί και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το παραμύθι του παραλογισμού που ζούμε στην χώρα μας. Ο Roberts ως έμπειρος πολιτικός και γνώστης της διεθνούς πολιτικής, αναλύει το γεγονότα και εκτιμά πως δεν θα υπάρξει τελικά έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη. Σας το παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο σε τρεις συνέχειες και υπενθυμίζω πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές και όχι του συγγραφέως.

Αμφιβάλλω αν θα υπάρξει μια Ελληνική έξοδος.

Το Ελληνικό δημοψήφισμα, στο οποίο η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης επικράτησε εύκολα, λέει στην τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ και φυσικά με την Washington στον ρόλο του άρχοντα των μαριονεττών) ότι οι Έλληνες στηρίζουν τη θέση της κυβέρνησής τους πως τα χρόνια της λιτότητας στα οποία έχει υποβληθεί η Ελλάδα έχουν επιδεινώσει σοβαρά το πρόβλημα του χρέους. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την προσέγγιση λιτότητας σε μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το βάρος του χρέους μέσω της αύξησης της απασχόλησης, του ΑΕΠ και των φορολογικών εσόδων.

Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων πολιτικών της Ε.Ε. για το αποτέλεσμα του Ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν να λυσσομανούν για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Η Washington δεν είναι προετοιμασμένη για να συμβεί αυτό και έχει πει στους υποτελείς της να δώσουν στους Έλληνες μια συμφωνία που μπορούν να δεχθούν που θα τους κρατήσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Washington έχει ένα μεγαλύτερο συμφέρον από τα συμφέροντα των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ οι οποίοι αγόρασαν με έκπτωση δημόσιο χρέος, με σκοπό να κερδίσουν από μια συμφωνία που πληρώνει 100 σεντς στο δολάριο. Η Washington έχει επίσης μεγαλύτερο συμφέρον από τα συμφέροντα που έχει η πρόθεση του Ευρωπαϊκού Ένα τοις εκατό να χρησιμοποιήσει το χρέος της Ελλάδας για να λεηλατήσει τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Το μεγαλύτερο συμφέρον της Washington είναι η προστασία της ενότητας της Ε.Ε. και, ως εκ τούτου, του ΝΑΤΟ, του μηχανισμού της Washington για την άσκηση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Αν οι δύσκαμπτοι Γερμανοί πετούσαν με τις κλωτσιές την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε., η στροφή της Ελλάδας στην Ρωσία και στην οικονομική διάσωση θα έβαζε αυτή την ίδια ιδέα στα κεφάλια της Ιταλίας και της Ισπανίας και ίσως, τελικά, της Γαλλίας. Το ΝΑΤΟ θα γκρεμιζόταν καθώς η Νότια Ευρώπη θα γινόταν μέλος του Ευρασιατικού εμπορικού συνασπισμού της Ρωσίας και η Αμερικανική εξουσία θα κατέρρεε μαζί με το ΝΑΤΟ.

Αυτό απλά δεν είναι αποδεκτό από την Washington.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου