Η μάταιη προδοσία της Ελλάδος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/07/2015

Η μάταιη προδοσία της Ελλάδος

Πριν καλά-καλά ψηφιστούν τα νέα μέτρα από την εγκληματική -όπως φαίνεται- πλειοψηφία των Ελλήνων βο(υ)λευτών, δημοσιεύματα [Reuters, CNBC, DailyMail, Telegraph, κλπ] του παγκόσμιου οικονομικού -και όχι μόνο- τύπου φέρνουν στο φως της δημοσιότητος την απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο εκτιμά και προειδοποιεί πως η εξυπηρέτηση του Ελληνικού χρέους δεν είναι βιώσιμη, παρά την νέα συμφωνία.

«Η δραματική επιδείνωση στην βιωσιμότητα της εξυπηρέτησης του Ελληνικού χρέους υποδεικνύει την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους σε κλίμακα που θα χρειαστεί να υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που εξετάζεται μέχρι σήμερα και αυτό που έχει προταθεί από τον ESM (σημ. ΜΒΒ: Ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας).

Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια τριακονταετή περίοδο χάριτος για την εξυπηρέτηση όλου του Ευρωπαϊκού χρέους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δανείων, και μια πολύ δραστική παράταση των περιόδων ωρίμανσης ή διαφορετικά να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στον Ελληνικό προϋπολογισμό ή να δεχθούν προκαταβολική και μεγάλη μείωση των δανείων τους προς την Αθήνα» αναφέρεται στην έκθεση.

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται επίσης πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα ξεπεράσουν το όριο του 15% του ΑΕΠ που θεωρείται ασφαλές.

Δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα ή ειδικευμένες γνώσεις στην οικονομολογία για να καταλάβει κανείς πως στην πατρίδα μας υποθηκεύεται επί ματαίω το παρόν και το μέλλον από τους ανεύθυνους φιλοευρωπαίους πολιτικάντηδες που σύντομα θα αποδράσουν για το εξωτερικό φοβούμενοι την δίκαιη αγανάκτηση του λαού.

Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για ξεπούλημα της πατρίδος μας χωρίς κανένα λόγο και καμία αιτιολογία. Τελικά, οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν όλο αυτό το διάστημα ως υπεύθυνοι για την μη επίτευξη της συμφωνίας ήσαν οι μόνοι που σκέφτηκαν το καλό της Ελλάδος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Η ουσία είναι πως ο Γιάννης Βαρουφάκης (άσχετα με την γνώμη που μπορεί να έχει κάποιος για αυτόν) και ο ιδιαίτερα αντιπαθής και μοχθηρός Wolfgang Schäuble, πρότειναν και εργάστηκαν πάνω σε μία λύση (GRexit) που όχι μόνο θα έσωζε την αξιοπρέπεια της χώρας, αλλά θα την κρατούσε ζωντανή. Ήταν η μοναδική ενδεδειγμένη λύση και μάλιστα μετά την πρόταση του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών γινόταν ακόμα πιο εύκολη η υλοποίησή της. Οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι σε συνεργασία με τους "πατριώτες" πολιτικούς μας, σκότωσαν την Ελλάδα. Σκότωσαν την χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία στην γηραιά ήπειρο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει μόλις μία λέξη για να συνοψίσει την "συμφωνία": ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

1 σχόλιο:

  1. Στήν δύσμοιρη καί πολύπαθη πατρίδα μας, σέ όλη της τήν ιστορική διαδρομή, ποτέ δέν έλλειψαν οι Εφιάλτες.
    Πράγματι, μόνον μία λέξη μπορεί νά αποτυπώση τήν τραγική πραγματικότητα: ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή