Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/07/2015

Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά

Εκπληκτικό άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts που θέτει όλους τους Έλληνες προ των ευθυνών μας, αλλά και αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την σημερινή παγκόσμια πολιτική κατάσταση. Σας το παραθέτω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο σε τρεις συνέχειες, με την υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και όχι του συγγραφέως.

Όλη η Ευρώπη, και οι αμέριμνοι Αμερικανοί και Καναδοί, επίσης, παίρνουν μια προειδοποίηση από την παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ στους πράκτορες του Ένα τοις εκατό. Το μήνυμα από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας σε όλη τη Δύση θα καταργηθεί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τη λεηλασία του Ένα τοις εκατό εις βάρος των προνομίων του Ελληνικού λαού σε ότι αφορά στην κοινωνική πρόνοια, κάτι που οι Έλληνες είχαν επιτύχει κατά τον 20ο αιώνα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι συντάξεις και η υγειονομική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους πάνε για πέταμα. Το Ένα τοις εκατό χρειάζεται τα χρήματα.

Τα προστατευόμενα Ελληνικά νησιά, τα λιμάνια, οι εταιρείες ύδρευσης, τα αεροδρόμια, ολόκληρη η πανοπλία της εθνικής κληρονομιάς, πρόκειται να πουληθεί στο Ένα τοις εκατό. Σε τιμή ευκαιρίας φυσικά, αλλά οι επόμενοι λογαριασμοί νερού δεν θα είναι σε τιμή ευκαιρίας.

Αυτός είναι ο τρίτος γύρος της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, λιτότητα η οποία κατέστησε αναγκαία τη συνενοχή ιδίων των κυβερνήσεων των Ελλήνων. Οι συμφωνίες λιτότητας χρησιμεύουν ως προκάλυμμα για την λεηλασία του Ελληνικού λαού κυριολεκτικά στα πάντα. Το ΔΝΤ είναι ένα μέλος της τρόικα που επιβάλλει την λιτότητα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ δήλωσαν ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν αποδειχθεί ότι είναι λάθος. Η Ελληνική οικονομία έχει καταβαραθρωθεί από την λιτότητα. Ως εκ τούτου, το χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σαν βαρίδι. Κάθε γύρος λιτότητας καθιστά το χρέος λιγότερο πληρωτέο.

Αλλά όταν το Ένα τοις εκατό λεηλατεί, τα γεγονότα δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον. Η λιτότητα, η οποία είναι λεηλασία, έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ δεν μπορούν να την δικαιολογήσουν.

Η Ελληνική δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη. Η λεηλασία προχωράει παρά την ψήφο του Ελληνικού λαού πριν από μία εβδομάδα που την απορρίπτει. Έτσι, αυτό που παρατηρούμε στον Αλέξη Τσίπρα είναι έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό να μην αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό λαό, αλλά το Ένα τοις εκατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου