Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/07/2015

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδος

Ο Dr. Paul Craig Roberts κάνει μια μελαγχολική διαπίστωση σχετικά με την κατάσταση στην χώρα μας. Αδυνατεί να εξηγήσει το πως η κυβέρνηση απώλεσε όλες τις συγκυρίες που ήσαν υπέρ της και τελικά τις μετέτρεψε σε παταγώδη ήττα. Το σύντομο άρθρο του δημοσίευσε σήμερα (15/7/2015) με τίτλο «Χάθηκε η ευκαιρία στην Ελλάδα» και σας το παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό πρωτότυπο κείμενο.

«O ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την πλάτη του στην ευκαιρία να σώσει την Ελλάδα απομακρύνοντας την από την Ε.Ε. Το κόστος αυτής της αποτυχίας πηγαίνει πολύ πιο πέρα ​​από την Ελλάδα και είναι τόσο πολιτικό, όσο και οικονομικό. Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την κυριαρχία των κρατών-μελών της Ε.Ε., καθώς και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Το πιο σημαντικό είναι πως πήγε χαμένη η ευκαιρία για να αποφύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, διασπώντας το ΝΑΤΟ.

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα μετά τη λήψη της ισχυρής υποστήριξης του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα χρειάζεται εξηγήσεις. Αμφιβάλλω αν στον ΣΥΡΙΖΑ θα άντεξαν την πίεση που άντεξαν, αν ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ενταχθεί στις προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις που ξεπούλησαν τον λαό. Δεν έχει κανένα νόημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσει την δύναμη της νίκης του δημοψηφίσματος που ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του στην αντιπαράθεση του με την δανειστές, ειδικά με ένα μέλος της τρόικα, το ΔΝΤ, να εκφράζει αμφιβολίες για την σκληροπυρηνική θέση της τρόικα. Ενδεχομένως επιστρατεύτηκαν απειλές για να φιμωθεί η φωνή του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου