ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/06/2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή

Ο πρωθυπουργός με μία πρόχειρη και βιαστική απόφαση μεταθέτει το βάρος της απόφασης στον Ελληνικό λαό, σε ένα δημοψήφισμα που αν μη τι άλλο θέτει λάθος ερώτημα στον Ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα θα αφορά στο εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Ποιος νουνεχής άνθρωπος θα πει ναι στον οικονομικό του αφανισμό; Ποιος είναι αυτός που θα ισχυρισθεί ότι ναι θέλουμε νέα υφεσιακά μέτρα για τα επόμενα χρόνια;

Το σωστό ερώτημα, ωστόσο, θα ήταν το εάν επιθυμούμε την παραμονή μας στο ευρώ ή όχι, αλλά έστω κι έτσι έχουμε την δυνατότητα να απαλλαγούμε μια και έξω από τους Ευρωπαίους δυνάστες μας και όχι μόνο.

Βέβαια υπάρχει και ο ανθελληνικός πολιτικός συνασπισμός των "φιλοευρωπαϊκών" κομμάτων που είναι επί της ουσίας επικίνδυνα ανθελληνικά κόμματα. Πρωτοστάτες του συνασπισμού αυτού είναι Ευρωπαϊκά υπόδουλη προηγούμενη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με πρωτεργάτη τον πρώην πρωθυπουργό. Την κίνηση αυτή πλαισιώνουν τα Ευρωπαϊκά παραρτήματα κομμάτων όπως το "ποτάμι" αλλά και οι λοιποί κοινοβουλευτικοί "εκπρόσωποι του λαού" που δεν θέλουν να χάσουν τις βο(υ)λευτικές τους καρέκλες. Τα στελέχη και οι βο(υ)λευτές αυτών των κομμάτων φέρουν μικρή ή μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Ο λαός την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 οφείλει να βροντοφωνάξει και πάλι το ΟΧΙ στους φασίστες Ευρωπαίους κατακτητές και να οδηγήσει στην πολιτική αφάνεια όλα τα φιλοευρωπαϊκά κομματίδια της πολιτικής σκηνής. Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να διώξουμε οριστικά και αμετάκλητα τους ανθρώπους που χρεωκόπησαν την χώρα και να σταθούμε ως Έλληνες.

ΟΧΙ στα μέτρα των δανειστών, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή υποδούλωση της Ελλάδος, ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ στην ανέχεια, ΟΧΙ στην εξαθλίωση, ΟΧΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδος μας!

Είναι η πατρίδα μας και η ευκαιρία που έχουμε να την πάρουμε πίσω από όλους τους εχθρούς της, εγχώριους και ξένους!

4 σχόλια:

  1. Στρίβειν διά του αρραβώνος...
    Τό δημοψήφισμα είναι μιά μεγάλη παγίδα! Είναι μιά απάτη ΟΛΚΗΣ διότι μεταθέτει τήν ουσία και τίς γενεσιουργούς αιτίες του προβλήματος αλλού.
    Παρασιωπάται τό γεγονός ότι σέ πλήρη αντίθεση μέ τίς προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κυβέρνηση απεδέχθη τήν νομιμότητα, λογιστική αλλά καί ηθική, του χρέους, καί βέβαια τήν παραμονή εντός του Ευρώ.
    Κινούμένη λοιπόν, η κυβέρνηση εντός αυτού του πλαισίου, έκανε προτάσεις πρός τους δανειστές οι οποίες είναι άκρως επαχθείς! Αυτό επιμελώς αποκρύπτεται από τόν μέγα λαοπλάνο καί δημαγωγό κ. Τσίπρα ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, χαριεντίζεται, ξεκαρδιζόμενος στά γέλια, μέ τους αδίστακτους τοκογλύφους-δολοφόνους του Ελληνικού λαού.
    Καί οι δανειστές, αφού τούς άνοιξε η όρεξη, προέτειναν πλέον επώδυνα μέτρα, και η κυβέρνηση, παίζοντας θέατρο δέν τά αποδέχεται καί μάς λέει πάμε σέ δημοψήφισμα. Νά αποφασίσουμε περί τίνος; Μέ ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ είναι δυνατόν νά απαντήσης σέ κεκρυμμένα καί ύποπτα εν πολλοίς ζητήματα; Άν πής ΟΧΙ, απορρίψης δηλαδή τίς προτάσεις τών δανειστών, ουσιαστικά μπαίνεις στό αισχρό αυτό παιχνίδι, αποδεχόμενος τό χρέος, καί αποδέχεσαι τίς ούτως ή άλλως επώδυνες προτάσεις τής κυβέρνησης! Καί μετά μπορεί νά φέρουν οι δανειστές μιά παραλλαγμένη πρόταση που όμως δέν θά θίγη τήν ουσία του ζητήματος.
    Η πρόταση γιά δημοψήφισμα, έτσι όπως παρουσιάσθηκε, απευθύνεται ΟΧΙ στήν λογική του Έλληνος αλλά ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ του καί αυτό είναι επικίνδυνο! Ήδη, κάποια σχόλια στά κοινωνικά δίκτυα απόδεικνύουν του λόγου τό αληθές!
    Αφ' στιγμής έχει αναγνωριστεί τό χρέος καί είμαστε εντός του Ευρώ, ότι καί νά γίνη θά είμαστε δούλοι!
    Τό ερώτημα τού δημοψηφίσματος θά έπρεπε νά είναι ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, αλλά η κυβέρνηση εξυπηρετεί τεράστια οικονομικά (καί όχι μόνον) συμφέροντα που συνδέονται μέ τό Ευρώ καί ποτέ δέν πρόκειται νά τό κάνη.
    Γιά άλλη μιά φορά εξαπατάται αισχρώς ο Ελληνικός λαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλης Μακρής27 Ιουνίου, 2015 13:45

    Το ότι τασσόμαστε κατά των μέτρων των "θεσμών" (τι γελοιότητα αυτή η μετονομασία της τρόικας) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δίνουμε άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια. Απλώς ο Τσίπρας είναι "τακτικιστής" δηλαδή ακολουθεί καιροσκοπική πολιτική. Έχει μεταθέσει τις "κόκκινες" γραμμές στην διατήρησή του στην εξουσία. Κι αν υπερισχύσει το "όχι", αυτό δεν σημαίνει καθόλου έγκριση και συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ότι έντιμος συμβιβασμός δεν υφίσταται. Ή υποτάσσεσαι στο "δίκαιο" του "ισχυρού" ή προχωρείς σε σαφή ρήξη και αποκοπή με την εθελοδουλεία και την υποτέλεια. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει αυτός που τίθεται έναντι του άλλου διαπραγματευτού να έχει πνευματική ισχύ και εδραία - στιβαρή προσωπικότητα. Κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς ξεκινήσαμε την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Εμείς ξεκινήσαμε την πτώση του 'Αξονα (Ιταλία)!! Εμείς ας ξεκινήσουμε το τέλος της παγκοσμιοποίησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνῶ μέ τούς προλαλήσαντες ἀλλά ποιός μᾶς λέει ἤ ποιός γνωρίζει μέ σαφήνεια ποῖον εἶναι τό ἐπόμενο βήμα, μετά τό δημοψήφισμα;

    Εἶναι σαφές ὅ,τι δέν μποροῦμεν νά ἐμπιστευτοῦμεν τόν Τσίπρα πού ἔγραψε τόν Τριαδικό Θεό καί τήν θρησκευτική ὁρκωμοσία στά παλιά του τά παπούτσια, ὡστόσο ἡ ἐπιμονή τῶν Ν.Δ., τοῦ ΠΑΣΟΚ καί τοῦ ΠΟΤΑΜΙΟΥ νά προσπαθοῦσιν πάσην θυσία νά μᾶς πείσουν ὅτι πρέπει νά ψηφίσουμεν ΝΑΙ, θεωρῶ, ὅτι εἶναι χειρώτερον ἐκ τοῦ Τσιπρέϊκου ΟΧΙ!

    Ἐπίσης, τό παράδοξο ἦταν ἡ ἐπιμονή τοῦ Κ.Κ.Ε. σέ συγκεκριμένα σημεία, τά ὁποία φανέρωσαν την δημοκρατικότητα τοῦ Τσίπρα... ἆρα πάμεν ὑποψιασμένοι νά ψηφίσουμεν ΟΧΙ καί ἔχει ὁ Θεός...

    Ἴσως εἶναι ἕνα πρῶτο βήμα... ἀνάσας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή