Κάποτε στην Ελλάδα, σήμερα στη Ρωσία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/03/2015

Κάποτε στην Ελλάδα, σήμερα στη Ρωσία

Τρεις στους τέσσερις Ρώσους, δηλαδή το 75% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Vladimirovich Putin, αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Public Opinion Fund (POF) και έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Itar-Tass. Έτσι, η εκλογική δημοτικότητα του Putin έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα. Πριν από έξι μήνες, το 71% των Ρώσων δήλωσε ότι είναι έτοιμο να στηρίξει με την ψήφο του τον νυν ηγέτη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), Vladimir Volfovich Zhirinovsky μπορεί να υπολογίζει στο 4% των ψήφων, ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, Gennady Andreyevich Zyuganov στο 3%, ενώ ο ηγέτης του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, Sergey Mikhailovich Mironov και ο πρώην ηγέτης του κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα, Mikhail Dmitrievitch Prokhorov, μόλις στο 1% αντίστοιχα.

Επιπλέον, μόλις το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επιλέξει άλλους πολιτικούς και το 9% απάντησε ότι δεν θα πάει καθόλου στις εκλογές. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 95%, αυτών που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον Putin, έχουν θετική άποψη για τον Ρώσο Πρόεδρο.

Στα στοιχεία της δημοσκόπησης αναφέρεται πως περίπου 3.000 άτομα από 204 πόλεις και κωμοπόλεις σε 64 ομοσπονδιακές περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν σε αυτή, με το στατιστικό σφάλμα να μην υπερβαίνει το 3,3%.

Ο επικεφαλής του ИСЭПИ (ISEPR - Ινστιτούτο Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών) Dmitry Badovsky δήλωσε ότι η εκλογική αξιολόγηση του Putin αυξάνεται σταθερά κατά το τελευταίο έτος, από τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014, μετά από το πραξικόπημα στην Ουκρανία και την επανένωση της Κριμαία με τη Ρωσία. Από τότε, η αξιολόγηση του Ρώσου προέδρου από τους πολίτες έχει αυξηθεί κατά 30%, ενώ δεν έπεσε κάτω από το 70% κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Ο γενικός διευθυντής του ЦПТ (CPT - Κέντρο Πολιτικών Πληροφοριών), Alexey Mukhin δήλωσε ότι «υπό τις περιστάσεις των αντιρωσικών κυρώσεων και της οικονομικής αναταραχής, η επιρροή του Putin στο εσωτερικό της χώρας δεν μειώνεται, και αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω της εξωτερικής πίεσης που κινητοποιεί κοινωνικές ομάδες γύρω από αυτόν. Συμβαίνει επίσης επειδή ο Ρωσικός λαός βλέπει τον Putin ως έναν ηγέτη που μπορεί να ασχοληθεί με όλα αυτά τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, παρά τις περίπλοκες συνθήκες».

Η αλήθεια είναι πως στο πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, ο Ρωσικός λαός έχει βρει τον ηγέτη που υπερασπίζεται αυτό που οι ίδιοι οι Ρώσοι ποθούν διακαώς για τη Ρωσία και μας το κοινοποίησαν στο εκπληκτικό άρθρο του Russia Insider: «Η πραγματικότητα, Αμερικανοί, Γερμανοί, και ανόητοι Πολωνοί, είναι, ότι οι Ρώσοι θα πολεμήσουν και 152 εκατομμύρια άνθρωποι θα παλέψουν μέχρι τέλους, όχι διότι ο Putin βρίσκεται στην εξουσία, ή επειδή φοβόμαστε τον εχθρό, αλλά γιατί η αγάπη της Ρωσίας, η ίδια η ιδέα της Ρωσίας, θα προβάλλει φανατισμένη, καλά εκπαιδευμένη και οπλισμένη με προηγμένα όπλα, αντίσταση. Οι Ρώσοι θα πολεμήσουμε ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στο θρόνο, γιατί δεν αγωνιζόμαστε για τον ηγέτη, αλλά για τον Χριστό και για τη Ρωσία, τη γη που Εκείνος μας έδωσε ως Τρίτη Ρώμη».

Οι Ρώσοι μιλούν και ζουν όπως κάποτε μιλούσαν και ζούσαν οι Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε βραχυκυκλωμένοι στα δυτικά γρανάζια και κοιτάζουμε στα μάτια τους Ευρωπαίους, περιμένοντας το τι θα αποφανθούν για το μέλλον μας σε κάθε σύσκεψη του eurogroup, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ECB, του EFSF και δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου ανόητου γραφειοκρατικού μορφώματος. Οι Έλληνες καταντήσαμε ευρωζητιάνοι, την ώρα που οι Ρώσοι αντέγραψαν τον δικό μας τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, με συνέπεια να μεγαλουργούν.

Ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα ευρωστενά;

1 σχόλιο:

  1. Αθανασιος Πανταζοπουλος Οι Ρωσσοι χρειαστηκαν 73 χρονια βασανων για να συνελθουν. Μακαρι εμεις να χρειαστουμε λιγοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή