Η Δύση χλευάζει την Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/03/2015

Η Δύση χλευάζει την Ελλάδα

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του θα πρέπει να συμβιβαστούν με την σημερινή πραγματικότητα και να σταματήσουν να χάνουν χρόνο σε παράπονα 70 ετών» υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg Leonid Bershidsky, σε άρθρο του με τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν 70 χρόνια».

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι είναι άσκοπο να αναμασάμε παλαιά λάθη όταν δεν είναι η ρίζα των σημερινών προβλημάτων μας. Οι πόλεμοι τελειώνουν, και μοιραία οι δρόμοι νικητών και χαμένων χωρίζουν. Η Γερμανική μεταπολεμική πορεία έχει οδηγήσει σε οικονομική επιτυχία, ενώ η Ελληνική δεν έχει» παρατηρεί και δυστυχώς έχει δίκιο.

Αναφερόμενος στις Ελληνικές αξιώσεις για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τις Ελληνικές αξιώσεις, επικαλούμενη την αποπληρωμή 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960 και τη συμφωνία του 1990, με την οποία «το θέμα έκλεισε οριστικά».

«Ο Τσίπρας απορρίπτει αυτή την ερμηνεία. Σύμφωνα με αυτόν, η Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, υπό την οποία πάνω από το ήμισυ του χρέους της Δυτικής Γερμανίας διαγράφηκε από χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδας, ανέβαλε το θέμα των αποζημιώσεων έως την επανένωση της Γερμανίας» προσθέτει το άρθρο.

«Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να ισχυριστούν διάφορα. Εάν η Αθήνα έφερνε ποτέ το θέμα στα δικαστήρια -θα μπορούσε, δυνητικά, να το κάνει- τα επιχειρήματά τους θα συνεχίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μόνο που η διαδικασία θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο – δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα για την Ελλάδα, μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bershidsky, σημειώνοντας ότι για αυτό τον λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλείται την ηθική και όχι τη γλώσσα της νομολογίας, ενώ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, επιμένει πως πρέπει και επικεντρωθούν στα σημερινά θέματα και στο κοινό μέλλον.

Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να σταθεί στο ύψος της, όποιο κι αν είναι αυτό. Η κυβέρνηση απαρτίζεται από δύο κομματίδια τα οποία γνωρίζουν καλά μόνο ποιος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης και της στείρας αντιπαράθεσης. Με δεδομένο το ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές απώλεσαν αυτή την ιδιότητα, αποφάσισαν να συνεχίσουν το αντιπολιτευτικό τους έργο στην Ε.Ε.

Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, όπως άλλωστε έχουμε αναλύσει, είναι παρελθόν και δεν έχει καμία πιθανότητα να χρηματοδοτήσει τη χώρα μας. Κατόπιν τούτου και επειδή σαν Έλληνες πολίτες δεν έχουμε προτεραιότητα την αντιπαράθεση με την Ευρώπη, αλλά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο μας, πρέπει να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε σαν έθνος ποια θα είναι η πορεία μας στο εξής. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί και η κυβέρνηση σταματώντας άμεσα τον διασυρμό του κύρους της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου