Έτσι θα πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/03/2015

Έτσι θα πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω

Όπως αναφέρουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Γαλλικό πρακτορείο (AFP) και το Reuters, το βράδυ σήμερα Πέμπτη 19/3/2015 στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, θα έχουν συνάντηση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ένας από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Κατόπιν αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Franciszek Tusk θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Dorothea (Kasner) Merkel, ο πρόεδρος της Γαλλίας François Gérard Georges Nicolas Hollande, ο πρόεδρος της ECB Mario Draghi και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker», ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του eurogroup Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση.

Δεν γνωρίζω, ούτε έχω πληροφόρηση σχετικά με το τι προτίθεται να προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτό που επιβάλλεται όμως σε αυτή τη συνάντηση, είναι να γίνει η αρχή της συντεταγμένης, συμφωνημένης αλλά και άμεσης εξόδου της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ.

Εδώ πρέπει να σταθούμε, και κυρίως τα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να καταλάβουν πως η παραμονή στη ζώνη του ευρώ καταδικάζει μέρα με την ημέρα την Ελλάδα στη δυστυχία και στην ανέχεια. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας που να υποστηρίζει στις ημέρες μας την παραμονή στην ευρωζώνη. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, που αρχικά ενέταξαν την χώρα στην Ε.Ε., και του ΠΑΣΟΚ αργότερα, που προχώρησαν με ψευδή στοιχεία στην ένταξή της στην ευρωζώνη, είναι ένοχες και πρέπει να λογοδοτήσουν για την σημερινή κατάσταση του τόπου.

Δεν υπήρξα ποτέ υπερασπιστής της σημερινής κυβέρνησης, αλλά την παρούσα χρονική στιγμή οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες να στηρίξουμε την προσπάθειά της, εάν και εφόσον αυτή είναι εστιασμένη στην ενδεδειγμένη και επιβεβλημένη αποχώρηση από την ευρωζώνη. Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε στις άναρθρες κραυγές των υπερασπιστών του ευρώ, που τρομοκρατούν ψευδώς τον απλό λαό λέγοντας πως εκτός της Ευρώπης είμαστε χαμένοι.

Η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης δεν έχει όχι απλά την παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης, αλλά και την παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης και αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα την τελευταία εξαετία στη χώρα μας. Όσο παραμένει εντός της ζώνης του ευρώ ανακυκλώνονται τα ημίμετρα της καταστολής των συμπτωμάτων της ασθενούς οικονομίας και δυναμώνουν τα αίτια που την εξαθλιώνουν.

Έχω τονίσει κατ' επανάληψιν στο παρελθόν πως οι πολίτες οφείλουμε να ασχολούμαστε με τα κοινά και πως η πολιτική δεν είναι για κάποιους που την ασκούν ως επάγγελμα. Η πολιτική είναι η καθημερινή μας ζωή και ως εκ τούτου οφείλουμε να ασχολούμαστε και να είμαστε παρόντες στα διαδραματιζόμενα. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει στη χώρα μας, οι λίγοι ασχολούνται κατά το δοκούν ή/και το συμφέρον τους και ο τόπος βουλιάζει στη μιζέρια.

Η ενημέρωση, η ενασχόληση και κυρίως η άγρυπνη ματιά στα γεγονότα είναι το χρέος και το καθήκον όλων μας. Πρέπει να απαιτούμε από τους κυβερνώντες το βέλτιστο για την πατρίδα, αλλά και να καθοδηγούμε την εκάστοτε κυβέρνηση στα βήματα που την οδηγούν στην ευημερία και την απελευθερώνουν από κάθε είδους δεσμά. Όλοι οι πολίτες είμαστε κύριοι της ζωής του τόπου μας και γι' αυτό φέρουμε και ακέραια την ευθύνη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα μας!

1 σχόλιο:

  1. Πολύδωρος Ισαακίδης19 Μαρτίου, 2015 14:19

    Θα ήταν περιττό να πω ότι συμφωνώ απολύτως με την αδήριτη αναγκαιότητα απεγκλωβισμού από το ευρώ. Όμως στην πλειοψηφία του ο Ελληνικός λαός έχει πεισθεί από τα ψεύδη της προπαγάνδας για τον μονόδρομο σωτηρίας του ευρώ. Ο ίδιος ο λαός έχει άραγε την διάθεση να ανατάξει την ζωή του και να περάσει από μια στενωπό που θα λυτρώσει πνευματικά πρωτίστως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή