Εθνική παράνοια - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/02/2015

Εθνική παράνοια

Το κείμενο του Μανώλη Γλέζου σε συνδυασμό με τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν -τάχα- τους Έλληνες να συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, μαρτυρούν το μέγεθος της παράνοιας που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες από τη μία νιώθουν το ηθικό του ακμαίο από το σήριαλ των διαπραγματεύσεων, αλλά αγνοούν -ή ακόμα χειρότερα δεν θέλουν να δούν- πως ο πρωταγωνιστής του, η Ελλάδα δηλαδή, σκοτώθηκε στο τέλος.

Οι Ευρωπαίοι πέτυχαν με το να αλλάξουν τα ονόματα της τρόικα και της δανειακής σύμβασης, να διατηρήσουν την κατάσταση ακριβώς όπως ήταν προηγουμένως και μάλιστα χωρίς τα χρήματα που "επιχορηγούσαν" στην πατρίδα μας το προηγούμενο διάστημα. Οι Έλληνες δεν συνειδητοποίησαν ποια είναι η συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή 20/2/2015 και γι' αυτό ακόμα ζουν το μύθο τους, όπως έλεγε κάποτε η γνωστή διαφήμιση.

Αύριο, Καθαρή Δευτέρα 23/2/2015, θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μη την απορρίψουν οι "θεσμοί", κοινώς η τρόικα. Αύριο ή μεθαύριο θα αρχίσουν οι πρώτες γκρίνιες και οι πρώτες αντιδράσεις και από τον Ελληνικό λαό. Μέχρι τώρα, οι κομουνιστικές φωνές της κυβέρνησης διαχωρίζουν τη θέση τους από την κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε ο συνομιλητής μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή (20/2/2015) στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ της Ρόδου, εάν η κυβέρνηση προδώσει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα που δημιούργησε στο λαό, θα πέσει από τα ίδια της τα στελέχη. Αυτό είναι κάτι στο οποίο τον πιστεύω ακράδαντα και είμαι σίγουρος πως τόσο αυτός, όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το εννοούν. Αυτό άλλωστε φάνηκε καθαρά στο κείμενο του Μανώλη Γλέζου.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι νηφαλιότητα και ψυχραιμία, καθώς επίσης και κριτική ματιά στις εξελίξεις. Ελπίζω και εύχομαι να διαψευσθώ, αλλά οι εξελίξεις στην πατρίδα μας δεν θα είναι καλές. Όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα αναίτια πανηγύρια και η λογική πάρει τη θέση της σημερινής αλλοφροσύνης, θα διαπιστώσουμε την πραγματικότητα και τότε θα κλάψουμε πικρά.

2 σχόλια:

  1. Αδελφε' ,τι ρολο νομιζεις πως επιτελει ο κυριος Γλεζος Μανωλης΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω πως ο ίδιος παίζει κάποιο ρόλο ή εξυπηρετεί κάποιο συμφέρον. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε το παρελθόν και το αγωνιστικό του φρόνημα για να κερδίσει ψήφους και έδρες στην Ευρώπη.

    Ο ίδιος παραμένει ένας παλαιολιθικός κομουνιστής, εγκλωβισμένος στα ιδεώδη μιας αριστεράς που σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή